Dommen etter tap i første test: - Vi fikk noen svar

Et par stygge balltap førte til tap i årets første test. Etter pause imponerte unggutta.

Annonse:

KIL - FFK 0-2 (0-2)

KIL åpnet treningskamp-sesongen ved å ta imot divisjonskollega Fredrikstad på Gjemselund lørdag. Og mens FFK allerede har to kamper i beina, var dette den første med drakt og motstander for KIL-gutta.

Det kunne man kanskje se allerede fra start, og det ble litt upresist og urytmisk over det hele.

Fredrikstad kom til en brukbar sjanse etter snaue kvarteret, før de kjapt og effektivt unyttet to ballmist hos hjemmelaget og scoret to ganger i løpet av de neste 15 minuttene.

Det resultatet sto seg til pause, etter en omgang der KIL slet med å skape noe særlig til målsjanser.

- Det var variabelt, hvis jeg skal være snill. Det var ikke noen god førsteomgang. Vi rotet det til og de fikk noen overganger vi ikke klarte å håndtere. De ledet fortjent 2-0 til pause. Vi spilte dristig, som vi også har trent på, men vi kan vel si at det ikke satt helt, sier Vegard Hansen etter sin første kamp med KIL-jakka på.

- Men det ga oss noen svar og et utgangspunkt for å jobbe videre. Det er første kampen og alt det der, så jeg skal nok få sove i kveld likevel. Det stresser meg ikke, men jeg hadde håpet vi skulle skape noe i førsteomgang også, slik vi gjorde i annen. Det var bedre, tilføyer han.

Etter hvilen var det – som planlagt – en rekke bytter. Spilletiden og belastningen skulle fordeles jevnt på troppen.

Inn kom blant annet en rekke av klubbens unggutter. Venstrebacken Marius Aamodt Eriksen, som mistet hele forrige sesong med skadeproblemer, fikk også endelig spilt A-kamp igjen og viste seg frem på banen.

Etter drøye timen hadde Adem Güven en ball i nettet, men scoringen ble annullert for offside.

Til full tid var resultatet det samme, og dermed endte det med tap i første treningskamp for året.

- På mange måter var andreomgangen dagens beholdning. Det var mange gode i første også, for all del, men kollektivet var ikke bra nok og vi røret det til og mistet ballen på dristige måter. I andre omgang kom det inn spillere som jeg delvis ikke har sett noe særlig, gjennom NTG, som var gode. Det var unggutter i egen tropp som var gode og spillere som har vært mye skadet som var gode. Det likte jeg, sier Hansen.

- Og så kom Güven inn. Han er godt voksen, og da begynte vi også å skape målsjanser. Jeg hadde lyst til å se spillere i posisjoner i dag, og det var grunnen til at Güven ikke startet. Det sier også noe om at resultatet ikke var det viktigste i dag. Han er kanskje den jeg kjenner aller best og han blir viktig for oss.

KIL – FFK 0-2 (0-2)

Mål: 0-1 (19.), 0-2 (31.).

Slik stilte KIL: August Strömberg – Martin Hellan (Karl Kristian Rimfeldt fra 60.), Kristian Jahr (Daniel Lysgård fra 46.), Fredrik Holmé (Marius Høiby fra 60.), Victor Grodås (Marius Aamodt Eriksen fra 46.) – Harald Holter (Sander Marthinussen fra 46.), Martin Vinjor (Christian Damhaug fra 60.), Lars Christian Krogh Gerson (Jesper Grundt fra 46.), Eric Taylor (Marius Damhaug fra 60.) – Vegard Leikvoll Moberg (Adem Güven fra 46.), Brage Berg Pedersen (Martin Astrup fra 60.).

Neste kamp er mot Gjøvik/Lyn på Gjemselund fredag.


Se flere bilder fra kampen her:

Annonse fra Obos-ligaen: