Eidskoging mot OBOS-ligaen

Midtbanetalent fra Eidskog: Jesper Grundt har de siste ukene blitt en favoritt blant A-lagsgutta.

Annonse:

Eidskog-gutten Jesper Grundt har de siste ukene trent fast med A-laget til KIL. Han har gjort det såpass bra at han ofte er den store snakkisen blant KIL-gutta etter treningene.

- Det er veldig morsomt å høre det. Der er jo viktig å bli godt likt, sier unggutten med et stort smil.

Unggutten har kommet inn på A-laget med energi, offensiv kraft og ungdommelig pågangsmot. Selv beskriver 17-åringen seg sånn:

- Jeg er en offensiv midtbanespiller som liker å bidra med målpoeng. God med ball, liker å utfordre og god med begge beina.

I stor utvikling

Eidskogingen har slitt ut mange par fotballsko for Skotterud og Eidskog før overgangen til Kongsvinger for fire år siden.

Unggutten går til daglig på NTG Kongsvinger og tilhører klubbens andrelagsgruppe. I fjor tok midtbanespilleren store steg.

- Jeg var ikke noe særlig god da jeg kom til KIL, men har etter hvert hatt bra utvikling. I fjor spilte jeg fast i Interkrets, og fikk 90-minuttere hver uke. Jeg føler jeg tok nivået bra og har hatt fin utvikling. Jeg ønsker å takke Jørn Ole (Korslund, G19-trener, journ. anm.) og resten av trenerne for tilliten jeg har fått. Jeg er veldig glad for at jeg har hatt så mange gode trenere rundt meg, både på juniorlaget, andrelaget og på NTG, sier unggutten videre.

Nå handler det imidlertid om å fortsette utviklingen – på et høyere nivå enn det han er vant til. Det har vært lærerike uker med de store gutta.

- Det har vært veldig morsomt og veldig lærerikt. Jeg lærer noe nytt hver dag. Det er morsomt å trene med spillere som er bedre enn meg, og lære av dem.

Mål om å kjempe seg inn

Grundt forteller at øktene med A-laget har gått bra. En av grunnene til det er en offensiv innstilling.

- Jeg føler selv det har gått ganske bra. Jeg liker å være offensiv i hodet – jeg har ingenting å tape. Jeg går inn for å vise meg fram, og vise at jeg fortjener å få sjansen.

På grunn av koronasituasjonen er 3. divisjonsarenaen borte, og så lenge Grundt er med A-laget er egentlig OBOS-ligaen den eneste arenaen han kjemper om.

- Det er veldig kjipt med koronasituasjonen. Det gir oss få kamper, og nå er muligheten litt låst til OBOS-ligaen så lenge man er med A-laget. Samtidig er det bare en mulighet til å være offensiv. Jeg skal bli så god at jeg får muligheten i OBOS-ligaen i løpet av høsten. Det er det eneste målet. Jeg elsker å spille kamper, så det har jeg veldig lyst til å gjøre. Jeg jobber hardt for det, fortsetter den offensive unggutten.

Grundt1
GÅR PÅ NTG: Den lokale unggutten stortrives med sin hverdag på NTG!

En stor drøm

Den lokale unggutten har en hverdag på NTG Kongsvinger hvor alt legges til rette for å lykkes – både på skolen og med fotball.

17-åringen har vært KIL-supporter hele livet. Og målet hans er å følge inn i rekken med lokale spillere som har tatt steget opp på A-laget.

- Jeg er vokst opp som supporter, sett kamper på Gjemselund og hatt KIL-spillere som forbilder. Det å være med her nå er stort for meg. Og det er morsomt klubben satser på unge lokale spillere. Mange lokale gutter spiller fast nå. Det viser at det er mulig å komme fra små bygder og fortsatt klare å ta steget opp til KIL. Det er inspirerende.

Det er fotball som er den store drømmen til Eidskogingen. Og det er kanskje bra den lokale unggutten ble blitt av fotballbasillen. Faren, Trond Erik, var nemlig vokalist i det populære dansebandet Trond Erics på slutten av 1980- og starten på 90-tallet.

- Men musikken er ikke noe for deg?

- Nei, den sangstemmen var det andre i familien som fikk. Den karrieren la jeg fra meg tidlig, avslutter Jesper Grundt med verdens største smil.

Annonse fra Obos-ligaen: