Eleven og læremesteren...

Eirik i Brann og Eirik i KIL kjenner hverandre godt fra før. Nå er de klare for duell.

Annonse:

Endelig er det duket for ny kamp på Gjemselund, og med Brann som gjestende lag er det også klart for en spennende duell mellom KILs Eirik Mæland og Branns Eirik Horneland. 

- Jeg kjenner Mæland godt fra da jeg trente han i Haugesund. Vi har opplevd flere gode stunder sammen, og han er en person som har betydd mye for meg. Han er en person med veldig gode verdier som jeg verdsetter høyt, forteller Horneland dagen før han møter sin tidligere "elev" og lagkamerat til duell på Gjemselund stadion. 

Og Brann-treneren legger ikke skjul på at han har god tro på KILs Mæland som fotballtrener, og spår han en god karriere. 

- Han er både ydmyk og hardtarbeidende, og hvis han klarer å stå i det så har han kvalitetene som trengs for å få det til.

Brann-trener Horneland gleder seg nå til duellen:

- Det blir gøy å møte Mæland igjen. Det er en spiller som jeg har hatt en god relasjon til og det er alltid gøy å møte gutter som du bryr deg om og nå skal konkurrere mot.

- Kongsvinger har stolte tradisjoner i norsk fotball og det er et flott fotballmiljø i Kongsvinger, så vi gleder oss veldig til å komme dit og spille OBOS-liga kamp, fortsetter Horneland som spår en morsom kamp på Gjemselund fra klokken 18.00 torsdag kveld. 

- Temperaturen blir bra. Det har vært fine rammer rundt OBOS-liga kampene vi har spilt i år, og det har vært veldig mye folk på alle kampene og god stemning. Det kommer det helt sikkert til å bli på torsdag og, avslutter Brann-treneren. 

- En jeg har lært veldig mye av

KIL-trener Eirik Mæland spilte først sammen med Horneland i FK Haugesund fra 2007 til 2009, før sistnevnte la skoene på hylla og gikk inn i rollen som assistent-trener i samme klubb. Fra 2016 til Mæland forlot Haugesund i forkant av 2018-sesongen var Horneland også Mælands hovedtrener. 

- Det blir spesielt det. Jeg spilte først med han og så hadde jeg han som trener. Han har på en måte vært et forbilde for meg. en jeg har lært veldig mye av. Og at vi nå står ovenfor hverandre er litt spesielt, forteller Mæland om det å nå møte sin tidligere "læremester" og lagkamerat. 

Men når kampen er i gang så er det gode forholdet mellom de to glemt, fortsetter Mæland.

- Jeg tenker kanskje litt på det i forkant men når vi begynner kampen så er jeg så fokusert på det jeg skal gjøre så jeg kommer til å se at han står og spytter og skriker der borte. Det blir kjekt å se han igjen i forkant av kampen, men når den er i gang så tenker jeg ikke noe spesielt på det.

Fra Bergen er det også ventet godt med supportere, som ønsker å se laget sitt kjempe seg til en raskest mulig retur til Eliteserien. En "rød vegg" bak den ene kortsiden i morgen er uansett bare kjekt, fortsetter KIL-treneren. 

- Det blir fine rammer rundt kampen siden de kommer med mange supportere så det trykket der er noe vi synes er kjekt. Og det er noe som gjør at det er gøy å jobbe med fotball så det blir bare bra.

Men en spennende trenerduell og kampramme til side - fra første spark på ballen håper Mæland på et KIL som kan matche et formsterkt Brann. 

- Ønsket mitt er at vi kan matche de på intensivitet og entusiasme og så vet jeg at vi må forsvare oss i perioder fordi de er det beste laget i OBOS-ligaen, men jeg håper at vi kan gi de en del ting de kan bryne seg på. håper på at vi kan angripe de og få de til å måtte forsvare seg. Det blir forhåpentligvis en jevn kamp og en åpen kamp med to lag som vil angripe, avslutter Mæland.

KIL - Brann spilles torsdag 26. mai kl. 18.00 på Gjemselund stadion. Billetter sikrer du deg her.

Annonse fra Obos-ligaen: