- Elverum kan vinne

Elverum-trener Stian Aasen legger ikke skjul på at motivasjonen i forkant av NM-kampen mot KIL er på plass. - KIL kan forvente et lag som aldri har gledet seg mer til å spille en fotballkamp

Annonse:

Dagen før lagene braker sammen på Elverum stadion i det som NMs 1. runde er Elverums hovedtrener Stian Aasen klar på at de forventer et godt KIL-lag som tar turen. 

- Vi forventer et lag som er stinne av selvtillit. De er veldig godt organisert, og jeg er imponert over den jobben som trenerne har gjort. Spillerne i KIL er veldig godt trent. De løper voldsomt, og viser en god moral. De har også et veldig godt angrepsspill, forteller Aasen og legger til at fokuset ligger mest på eget lag i forkant av morgendagens cuprunde. 

- Vi har ikke spilt fotball på halvannet år. Så det sier seg selv at vi er litt rustne. KIL kan forvente et lag som aldri har gledet seg mer til å spille en fotballkamp. For oss er det en fest å få møte KIL i den første kampen vår på så lang tid, fortsetter den tidligere KIL-treneren. 

Samtidig er han klar på at KIL ikke kan forvente noen enkel kamp på Elverum. 

- KIL møter et lag som ikke er så mye svakere enn enkelte lag i PostNord-ligaen. 

Kan det bli overtenning etter så lang tid uten kamper?

- Helt sikkert. Men på en riktig måte. Det skal ikke være noe frykt eller anspente kropper fordi vi møter KIL i den første kampen. Hele byen, klubben og spillerne gleder seg til kampen. Hovedfokuset vårt er at vi skal nyte de minuttene vi skal få lov til å spille. Det er noe vi har ventet på i lang tid.

Forventer et godt KIL

Med et tett kampprogram, og en jevn kamp i toppen av PostNord-ligaen forventer mange at det er seriespill som er førsteprioritet på Gjemselund i år, men Aasen tror ikke på at cupen nedprioriteres av KIL.

- Jeg kjøper ikke den at cupen nedprioriteres av KIL. Jeg forventer et KIL som stiller med sitt beste. Det er utgangspunktet mitt. Enkelte bytter blir det nok, men etter mitt syn har KIL en 16-17 spillere i stallen som er meget bra fotballspillere. Vi forbereder som om KIL kommer med det beste. Også får vi se hva det ender med. Men vi skal gi jernet. Det er et godt lag som kommer uansett, understreker Aasen. 

8403383b-1fd2-3ceb-50b1-3458bd07e40e-1024x682 (002).jpg
- Hele byen, klubben og spillerne gleder seg til kampen. Elverum-trener Stian Aasen er klar på at de gleder seg til kampen mot KIL lørdag 24. juli. Elverums første obligatoriske kamp siden 2019. Foto: Morten I. Schei.

Elverums hovedtrener er uansett håpefull på spørsmålet om egne muligheter. 

- I utgangspunktet er vi underdogs. Vi må makse kampen utifra det nivået vi har inne. Det sier seg selv at KIL er favoritter, men makser vi og KIL slipper seg litt ned vet alle at det kan bli jevnt, og Elverum kan vinne. 

Men Aasen understreker at han går til det hele med en ydmyk innstilling. 

- Jeg er veldig ydmyk i forhold til det å møte KIL. Også gleder jeg meg personlig. Jeg er glad i klubben, og kjenner menneskene i og rundt klubben godt. Og jeg ønsker alle hjertelig velkommen til Elverum, fortsetter Aasen men er klar på at det blir alvor så fort kampen blåses i gang. 

- Forbanna i 2013

Etter å ha vært assistenttrener i KIL i 2012, gikk Stian Aasen til rollen som hovedtrener på Gjemselund året etter. Gjennom et tøft KIL-år endte det til slutt med et nedrykk fra 1. divisjon (dagens OBOS-ligaen). Men selv om det fotballmessig ble stang-ut på Gjemselund det året, er ikke Aasens forhold til KIL preget av det som skjedde. 

- Forholdet mitt er veldig bra. Jeg var litt forbanna i 2013 for at jeg fikk elendige forutsetninger. Det var nedskjæringer, og det var ikke noe støtteapparat rundt laget. Jeg har for eksempel et mye større apparat rundt meg i Elverum i år enn i KIL i 2013. 

Stian Aasen fra tiden som KIL-trener. Foto: Henning Danielsen, Glåmdalen.
Stian Aasen fra tiden som KIL-trener. Foto: Henning Danielsen, Glåmdalen.

- Beskjeden fra klubbledelsen var at økonomien måtte berges, og rykker vi ned så rykker vi ned. Det gjorde vi også. Når det er sagt så var jeg nok ikke klar for å være hovedtrener. Jeg manglet erfaring, og skulle ønske at jeg heller var assistenttrener i 2-3 år til. Jeg tipper at en topptrener hadde klart å holde plassen i 2013, men på sikt var kanskje det som skjedde sunt for KIL.

Det har rent mange liter vann forbi KIL-kontoret på Gjemselund siden Aasen var i hovedtrenerstolen, og i dag gleder han seg over gode KIL-resultat.

- I dag ser jeg et veldig godt KIL. Og det gleder meg, forteller Aasen og er tydelig på det ikke er noen bitter trener som tar i mot KIL i morgen. 

- Ikke i det hele tatt. Jeg gleder meg til å møte KIL og de menneskene jeg kjenner der. Det blir kanonartig. 

Håper KIL mønstrer sitt beste lag

Med ingen kamper spilt i 2020, og først seriestart for Elverum borte mot FUVO lørdag 7. august er det lenge siden forrige obligatoriske kamp for Aasens mannskap. En skikkelig test mot et godt KIL-lag er derfor det Elverums hovedtrener ønsker seg.  

- Ønsket mitt at er KIL kommer med sitt beste. Så får vi testet oss ordentlig. Jeg er så naiv at jeg mener vi i perioder kan matche det nivået. Så vet vi ikke hvor lenge, men vi er absolutt ikke noe dårlig 3. divisjonslag. 

Og uavhengig av om det blir KIL eller Elverum som sikrer seg NM-avansement etter morgendagens kamp, så er Aasen klar på at han går til kampen med en innstilling om at det hele er en bonus.

- Både KIL og Elverum har vel samme mål i år - og det er jo opprykk fra den serien de er i.

Kampen mellom Elverum og KIL spilles på Elverum stadion lørdag kl. 15.00. Les viktig informasjon om billetter til oppgjøret her.

 

Annonse: