eSport: Uavgjort mot serielederen

I går ble det spilt nok en kampdag i Altibox eSerien. Kampdag åtte bød på både oppturer og nedturer.

Annonse:

Mens toppfotballen fortsatt i stor grad er på vent i dagens situasjon, ruller toget videre på den virtuelle fotballbanen i Altibox eSerien.  KIL-spilerne har til tider slitt litt denne sesongen, og klarte blant annet akkurat ikke å kvalifisere seg til Norgesmesterskapet i eFotball. Etter juleferien har det derimot vært en bedring i prestasjonene, der KIL har spilt jevnt mot antatt bedre lag. KIL har ligget på 16. plass på tabellen en stund nå, litt i et midtskikte mellom lagene under og over. Gårsdagens resultater øke luken nedover, samtidig som differanesn ble noe knappet inn mot lagene over. De to siste kampdagene blir særdeles viktige hvis håpet om playoff og topp 14 skal innfris. 

God start på dagen

Første oppgjør i gårdagens runde endte på best mulige måte. Motstanderen var et Stabæk-lag i god form. Både den lokale gutten Martin Taugbøl og Drammenseren Mats Bergstrøm har vist god form etter jul. Begge to vant kampene sine 2-1, og sikret dermed en komfortabel 4-2 seier sammenlagt mot et Stabæk-lag som har samlet godt med poeng de siste kampdagene. Kveldens første trepoenger var dermed et faktum. 

Sterk prestasjon mot serielederen

I det andre oppgjøret sto serielederen på motstanderens halvdel. Sandefjord er uten tvil et av de tøffeste lagene å møte denne sesongen, med hele tre landslagsspillere i troppen. Martin Taugbøl og Mats Bergstrøm spilte alle tre oppgjørene denne runden. Taugbøl tapte sin kamp 1-0 mot Magnus «Hyper» Kristiansen, en av de aller beste, om ikke den beste fifa-spilleren i Norge. Bergstrøm har tidligere vist at han har evnen til å snu oppgjør til KILs fordel. Noe han også gjør i denne kampen. Han vinner sitt oppgjør 2-1, og sikrer dermed 2-2 sammenlagt og uavgjort mot serielederen. Fire av seks mulige poeng mot to gode formlag var absolutt godkjent. 

Skuffende tap mot erkerivalen

Gårsdagens siste kamp var mot erkerivalen HamKam. Et lag vi slo komfortabelt i forrige oppgjør. Taugbøl var særdeles uheldig i sin kamp, der nøkkelsituasjoner gikk imot og sørget for at han slapp inn hele 4 mål. En kamp som burde ende 2-2, endte i stedet 4-2 til HamKam. Nok en gang fikk Bergstrøm en stor oppgave å hente inn to mål. Det starter lovende. Bergstrøm fyker ut av startblokkene og går tidlig opp i 1-0. Nok en uheldig situasjon imot sørger for 1-1. Bergstrøm må begynne å sats mer offensivt, og lykkes med det. Han setter både 2-1 og 3-1 mot en HamKam-spiller som virkelig kjenner på presset. På dette tidspunkt står det 5-5 sammenlagt. Som den offensive spilleren Bergstrøm er, går han for det siste målet for å sikre en viktig trepoenger. I stedet kontrer HamKam inn 2-3 helt på tampen, og stjeler med seg alle de tre poengene. Et surt resultat å ta med seg, men vi tar med oss den positive utviklingen vi har vist etter juleferien.

Altibox eSerien tar pause neste uke, da det skal spilles eNM mot slutten av denne uken og inn i neste uke. eSerien er dermed tilbake 16. februar.

Sponsorer2

 

Annonse fra Obos-ligaen: