Etterkom Grundts ønske om utlån: - Mener jeg trenger dette

Jesper Grundt (19) har satt seg som mål å utvikle seg videre og komme tilbake til KIL som en enda bedre fotballspiller ved å reise på utlån.

Annonse:

19-åringen spilte mye tidlig i sesongen, men etter hvert som flere av de etablerte er tilbake fra skader, er det blitt lengre mellom minuttene på banen for det lokale talentet.

Derfor reiser Grundt nå på lån til Moss ut sesongen, etter å ha kunnet velge mellom flere klubber. KIL fikk til en løsning alle parter er svært fornøyde med.

- Jeg tror det blir veldig fint. Jeg tror at jeg trenger og har godt av det. Det blir veldig fint å få litt mer spilletid. Det har vært litt lite av det den siste tiden her nå, sier Grundt.

Les også: Marthinussen lånes ut: - Et fornuftig valg

Eidskogingen ser også frem til å reise ut og hente inspirasjon fra et annet sted, andre mennesker og en annen treningsgruppe. Moss er, slik KIL var i fjor, på opprykksjakt. De leder sin avdeling med 36 poeng. Fløy-Flekkerøy og Arendal - nå med Sander Marthinussen på laget - jager bak med henholdsvis 30 og 29 poeng.

- Jeg håper å utvikle meg som spiller, det er derfor jeg reiser. Spesielt med tanke på å ta steg på det defensive. Jeg vet at jeg har mine beste kvaliteter med ball, så å utvikle det defensive spillet mitt blir viktig. Det er noe jeg har lyst til å jobbe med i de månedene som kommer.

- Jeg gleder meg veldig. Det blir spennende å møte en ny gruppe og komme til et nytt sted, sier Grundt.

På Gjemselund er det ingen stengte dører, og unggutten forteller at dialogen har vært veldig fin med trenerne og klubbledelsen i prosessen.

- Det har vært veldig bra. Jeg har alltid hatt en veldig åpen og ærlig dialog med både Eirik og Espen, og spesielt Espen har jobbet ganske bra for å få til en avtale og ting på plass slik at jeg kan få mulighet til å dra ut og utvikle meg. Det setter jeg veldig pris på.

- Det er noe du har ønsket selv og tatt opp med ham?

- Ja, jeg har tatt opp, fordi jeg mener at jeg trenger dette. Å spille på et høyere nivå enn 3. divisjon. Derfor er det fint for meg nå å få et utlån til en 2. divisjonsklubb.

Les også: Sjekk alt du kan gjøre på gratis fotballfest mot Start

Etter noen måneder i Moss skal han tilbake til hjemlige trakter. Allerede nå er planen klar for returen.

- Den muligheten skal jeg angripe og ta vare på. Når jeg kommer tilbake er selvsagt målet å etablere seg i startelleveren fra neste år igjen. Så jeg satser på at jeg får et par fine måneder nå og blir en bedre fotballspiller av det.

- Ja, for du er KIL-gutt, du?

- Jeg er KIL-gutt! Jeg har ambisjoner for denne klubben her. Vi har ambisjoner om å være en topp 20-klubb, og jeg vil være med på at vi etablerer oss der og bidra til at vi skal klare det sammen, sier Jesper Grundt.

Sportssjef Espen Nystuen har valgt å etterkomme Grundts ønske, og har jobbet for å finne en løsning som gjør det aktuelt å slippe ham på nåværende tidspunkt.

- Jesper er en ung, lokal gutt som vi har stor tro på. I det siste har han har ikke fått den spilletiden han trenger og som vi ønsker at han skal ha her. Vi prioriterer Jespers utvikling, og derfor har vi lyktes med å finne en bra klubb til ham, der vi håper han får masse spilletid og kan utvikle seg videre. Så ser vi frem til at han kommer tilbake som en enda bedre spiller, sier Nystuen.

Annonse fra Obos-ligaen: