Marthinussen lånes ut: - Føler det er et fornuftig valg å ta

Sander Marthinussen (22) reiser på utlån til Arendal.

Annonse:

Bergenseren begynte karrieren sin i Lyngbø og Fyllingsdalen før han som 15-åring gikk til Brann. Der ble det flest kamper for klubbens andrelag, og tre innhopp i Eliteserien i 2019. I forkant av 2020-sesongen kom Øygarden på banen.

Der spilte han frem til han kom til KIL foran forrige sesong.

Nå er han enig med Arendal og KIL om at det beste for ham er å reise på utlån. Avtalen gjelder ut sesongen, men KIL har sikret seg med en mulighet til å hente ham tilbake dersom det skulle være behov for det.

- Jeg tror det blir en spennende utfordring for meg. Det har vært litt lite spilletid de siste ukene, og jeg føler at det er et fornuftig valg å ta, sier Marthinussen.

Les også: Steiring solgt til Skeid: - Spilletid er veldig viktig akkurat nå

22-åringen sier dialogen med trenere og sportslig ledelse har vært god.

- Vi har hatt en åpen og fin dialog nå de siste dagene, og ble enige om at dette var det beste for meg. Jeg gleder meg veldig til å komme ned der og møte nye lagkamerater og slike ting.

Avtalen ble mer eller mindre sluttført onsdag, og etter å ha ordnet de siste formelle og praktiske tingene satte han kursen sørover torsdag.

- Jeg håper selvfølgelig å spille så mye som mulig. Det er derfor jeg drar på utlån.

Det gjenstår rundt ti kamper av årets sesong i 2. divisjon, eller PostNord-ligaen som er det offisielle navnet. Derfor blir det også en fin mulighet til å få seg en del kamper under beltet.

Les også: Sjekk alt du kan gjøre på gratis fotballfest mot Start

- Absolutt, og det er et bra lag også, så det blir gøy å komme inn der. Jeg vet at de spiller en fin fotball og etter å ha forhørt meg litt med en jeg kjenner at det er en fin gjeng. Målet er å spille mye, ta nye steg og komme tilbake her på nyåret som en bedre spiller.

Arendal ligger på tredjeplass med 29 poeng i sin avdeling. Moss topper med 36.

En periode nå har det vært flere kamper i uka, men fremover blir det stort sett en kamp hver uke.

Det spiller også inn i vurderingen sportssjef Espen Nystuen og trenerteamet har gjort, når de velger å slippe Marthinussen på lån.

- Nå går vi over i en rytme med en kamp i uka. Det betyr at vi trenger færre spillere, og vi ser at Sander har havnet litt utenfor en god kampsyklus nå. Det er ikke blitt så mye spilletid som ønskelig. Vi har fortsatt tro på Sander og ønsker at han skal få flest mulig kamper. Derfor låner vi ham ut til Arendal, slik at han får kamper på høyest mulig nivå nå, sier Nystuen.

Annonse fra Obos-ligaen: