Steiring solgt til Skeid: - Spilletid er veldig viktig akkurat nå

Per-Magnus Steiring (25) har tatt farvel med gode kompiser i KIL, og bytter beite til Skeid i jakt på mer spilletid.

Annonse:

Den blide og sympatiske nordlendingen tok avskjed med gjengen han har vært en del av siden høsten 2020 i Peisestua på Gjemselund i dag. Midtstopperen, som var på utgående kontrakt, er solgt til Skeid.

- Det er litt vemodig, for jeg trives veldig godt her. Det er en fantastisk gruppe mennesker, både rundt laget og i selve spillergruppa. Jeg trives kjempegodt. Men fotballen er slik at man må tenke på seg selv. Man har en kort karriere, og man kan ikke være en plass fordi man trives godt. Så kom Skeid og jeg synes de også har et veldig spennende lag og er bedre enn det tabellen tilsier, sier Steiring.

- Jeg har hatt gode samtaler med daglig leder og trener, og gleder meg rett og slett til å forhåpentligvis kunne bidra der til at Skeid holder plassen og få spilletid selv. Det er det som er prioritet én for meg nå.

På utgående kontrakt

Steiring har spilt en del for KIL så langt i sesongen, og levert gode prestasjoner når han har fått sjansen, men det er tøff konkurranse på stopperplass. Kristian Jahr, Fredrik Holmé, Victor Grodås og etter hvert en skadefri Lars Christian Krogh Gerson er blant alternativene som har stått foran i køen.

Derfor har 25-åringen vært litt på utkikk etter mer spilletid.

- Ja, jeg har spilt litt her, men ikke så mye som jeg selv vil. Jeg har lyst til å spille hver eneste kamp. Og så er det slik at de som har spilt her i år har vært veldig gode, så man kan ikke være bitter for det heller. For de har levert veldig bra. Da er det slik at jeg må tenke på meg selv, sier Steiring og fortsetter:

- Jeg er på utgående kontrakt og for min del er spilletid veldig viktig akkurat nå. Forhåpentligvis får jeg spilt alt som er i Skeid nå, og så står jeg selv litt bedre også etter sesongen. Man må bare ta ting litt som de kommer i fotball.

- Så det er en avtale ut sesongen nå, men litt et mulig utstillingsvindu videre også?

- Ja, litt det, men jeg synes også Skeid har et spennende prosjekt. Det er mange gode spillere der også. Jeg tror nok de har planer om å etablere seg i OBOS-ligaen etter hvert, og det er en stolt klubb med stolt historie, så jeg tror det kan bli spennende. I første omgang er det bare for å få spilt så mye som mulig og så synes jeg også det er spennende det de har på gang.

Opprykksfeiring

Den duellsterke lysluggen forteller om en fin dialog med KIL, og at de sammen har kommet frem til denne løsningen.

- Jeg har snakket en del med både Mæland og Espen, og de sier at de for KILs del veldig gjerne skulle beholdt meg ut året. Men så skjønner de meg veldig godt også. De synes jeg har gjort en god jobb når jeg har spilt, men så er det slik at jeg vil spille hver eneste kamp. De skjønner meg veldig godt og at det riktige for meg er å gå videre nå.

Steiring kom til KIL inn mot høstsesongen i 2020, da klubben forsøkte å berge plassen i OBOS-ligaen. Det ble en tung start langs Glomma.

- Da rykket vi ned, så det var en litt tøff periode der. Da gikk ikke ting på skinner. Året etter begynte det veldig bra. For laget sin del hadde vi en kanonsesong. For min del så var jeg skadet i fem måneder eller noe slikt, så det var et litt kjedelig år også. Men samtidig var det veldig gøy å følge laget fra tribunen, for det var en helt fantastisk sesong. Alt gikk på skinner, og det kommer til å være et veldig godt minne herfra.

For i fjor fikk han være med på å rykke opp igjen på første forsøk, i en overbevisende sesong.

- Det var en fin feiring vi hadde i Tromsø der, så den kommer jeg til å ta med meg videre, sier han med et smil.

Vemodig farvel

Nordlendingen forteller at han har trivdes godt på Kongsvinger i sin tid her, og at han har knyttet tette bånd med alle i og rundt KIL.

- Det er en veldig fin gruppe med mennesker her, og vi har vært flinke til å finne på ting sammen. Det er litt slik i fotballen at man fort får det miljøet man er i, innenfor fotballen. Man blir ikke alltid kjent med så mange folk rundt. Derfor er det viktig at man er i en gruppe der man trives, spesielt på en liten plass som Kongsvinger. Og lagmiljøet her er helt fantastisk. Vi har funnet på mye sammen, og det har gjort at totalopplevelsen er blitt veldig bra.

- På den kampen som kommer, mellom Skeid og KIL, da er du skadet, eller?

- Hehe, nei, det tror jeg nok ikke. Jeg kommer til å være gira på den, det er ikke til å legge skjul på. Men jeg føler ikke at jeg har noe å bevise overfor Kongsvinger heller. For det er ikke slik at jeg er misfornøyd når jeg drar herfra, og det er ikke slik at de er misfornøyde med meg. Jeg tror det bare blir et hyggelig gjensyn. Det kan forhåpentligvis bli en veldig spennende kamp. Vi kommer nok til å kjempe for å beholde plassen og jeg håper KIL kjemper for en kvalikplass. Så det kan bli en viktig kamp for begge.

25-åringen setter spor etter seg i spillergruppen. Derfor blir det trist å si farvel. 

- Det blir vemodig. Jeg har veldig mange gode kompiser her. Det er litt trist, men som sagt; i fotballen vet man aldri hvor lenge man er på en plass. Og så er det ikke så lange turen til Oslo heller, så hvis man har fri på samme dag er det ikke noe problem å ta en tur eller at de kommer innover, så det løser seg nok helt fint.

(Artikkelen fortsetter under):

IMG_1068.JPG

- Eksempel til etterfølgelse

KIL-sjef Espen Nystuen ønsker å rette en stor takk til Per-Magnus Steiring for det han har bidratt med i sin tid på Gjemselund.

- Jeg vil gjerne takke for alt Per-Magnus har levert og stått for. Han har vært her i to år, og vi hentet ham i sin tid fordi vi ønsket å berge plassen og trengte en type som ham, som er god i begge boksene. Vi visste også at vi ville få bruk for ham i 2. divisjon dersom det skulle ende med nedrykk. Det gjorde det, og det fikk vi.

- I år har han spilt mye, og gjort en fantastisk innsats, selv om han i en del tilfeller i det siste er blitt henvist til benken. Likevel har Per-Magnus vært 100 prosent profesjonell og et eksempel til etterfølgelse. Han er en fin fyr i gruppa, blid, ærlig og på alle måter hel ved. Vi ønsker ham masse lykke til videre, sier Nystuen.

Han forteller at dialogen har vært god og at de til slutt har valgt å sette spilleren foran klubben i dette tilfellet.

- Vi gjør dette fordi han mest sannsynlig ville fått mindre spilletid her enn han ønsker fremover, og vi ikke bare vil tenke på klubben. Det beste for Per-Magnus har også vært med i vurderingen, og for ham er det viktig å vise seg frem og selge seg inn med tanke på neste år. Vi har også prioritert spilleren litt og ikke bare tenkt på oss selv.

Annonse fra Obos-ligaen: