Får ikke være med på moroa

SAN PEDRO DEL PINATAR: Fredrik Mani Pålerud, Harald Holter og Ørjan Røyrane er på plass i Spania, men trioen må holde seg unna de flotte gressbanene. Gutta trener imidlertid godt og iherdig med snarlig å være tilbake på fotballbanen.

Annonse:

Mens resten av KIL-gutta koser seg på flotte gressbaner, må deler av KIL-stallen holde seg borte fra fotball.

På tirsdag opererte Fredrik Mani Pålerud kneet, i forrige uke fikk Ørjan Røyrane påvist ruptur i et leddbånd i kneet og for to og en halv uke siden opererte Harald Holter for idrettsbrokk.

Trioen får kun se på moroa. 

- Forferdelig, nesten så man skulle ønske man hadde vært hjemme. Bortsett fra å vinne fotballkamper er treningsleir det beste som finnes, sier Pålerud og får medhold av Røyrane.

IMG_5744.JPG
Ørjan Røyrane får tett oppfølging av Lars Strømberg og Ingar Sårheim.

- Det er litt kjedelig når gutta har det kjekt ute på gode gressbaner, mens jeg er på elipsemaskin og sånn innendørs.

Men gutta presiserer at det er fint å være med på treningsleiren - ikke bare for det sosiale, men også for å optimalisere rehabiliteringen. 

Større operasjon en først antatt

Fredrik opererte kneet for tre dager siden - en operasjon som ble mer omfattende enn først antatt. Det betyr også at høyrebacken blir på sidelinjen en god stund fremover.

Fredrik Mani Pålerud blir satt ut av spill i flere uker.
Fredrik Mani Pålerud blir satt ut av spill i flere uker.

- Men det går egentlig overraskende bra i og med at det kun er tre-fire dager siden operasjonen. Turen i går tok imidlertid på, sier 22-åringen.

Nå handler det om å være forsiktig i starten og være tålmodig. 

- Jeg må prøve meg fram litt innledningsvis, se hva som funker og ikke. Alt i alt handler det om å være tålmodig. Ikke gjøre noe dumt, sier Pålerud. 

Per nå har Pålerud mer enn nok med å gå fram og tilbake til treningsanlegget en snau kilometer unna hotellet. 

Viktig for humøret

Trioen Pålerud, Røyrane og Holter har alle til felles at de blir noen uker til på sidelinjen. 

- Det er kjedelig, men sånn er det bare. Nå handler det om å være tilbake i form til seriestart, sier Røyrane. 

Midtbanespilleren har fått påvist strekk i et leddbåndet i kneet, akkurat det samme han slet med etter cupfinalen i fjor høst. 

Selv om "Lille-Messi" ikke får trent fotball på en stund, føler han treningsleiren er viktig på humøret - både for sin egen del og for laget.  

- Treningsleiren blir veldig fint for teambuildingen. Det sosial er veldig viktig og det er fint å være sammen. Det er gode forhold her til å trene godt for alle - både på og utenfor banen - så dette oppholder blir fint, sier Røyrane. 

Pålerud er enig.

- Det er bedre enn å ligge på sofaen hjemme. Lettere å fokusere godt her, samtidig som det er viktig for humøret. Enklere når man er her sammen med gutta. Det er en stor fordel i rehabiliteringen, sier 22-åringen. 

Godt humør og pågangsmot er viktig i en rehabiliteringsprosess.
Godt humør og pågangsmot er viktig i en rehabiliteringsprosess.

Stort pågangsmot

Holter, som opererte for idrettsbrokk 1. februar, må som nevnt også - i hvert fall foreløpig - se treningene i Spania fra sidelinjen. 

Gruegutten har nettopp begynt å løpe igjen, og 20-åringen kan snart begynne å pushe litt fysisk. 

- Det gå bra, begynt å løpe litt igjen nå nylig. På mandag til uka kan jeg begynne å jobbe litt med formen, smiler Harald. 

Midtbanespilleren er cirka halvveis i rehabiliteringsprogrammet.

- Jeg er cirka halvveis i det som ble sagt som dato når jeg kan være tilbake. Kanskje jeg rører litt ball om en og en halv uke, og jeg skal i hvert fall leke litt med ball her i Spania, sier Holter videre. 

Som Pålerud og Røyrane synes midtbanespilleren det er kjedelig å ikke være med på fotballøkter. 

- Det var litt tungt i dag. Vi snakket om fine forhold i forkant av treningen, men jeg måtte inn på styrkerommet mens de andre spilte fotball. Det er tøft, men jeg er fokusert på jobben jeg må gjøre.

- Jeg har stort pågangsmot og det er bare å "gunne" på. Det blir magisk å trene for hundre prosent igjen uten smerter, avslutter Harald Holter. 

Følg for øvrig KIL-guttas treningsleir på KILs Snapchat-konto og KILs Instagram-konto.

Annonse: