Før kamp: KIL - Raufoss

Les deg opp før KIL - Raufoss i kveld.

Annonse:

Det er noen år siden Lars Christian Krogh Gerson spilte for KIL på Gjemselund stadion, men nå kan det hen de han får sitt comeback foran KIL-supporterne mot Raufoss.

- Det er ti år siden det nå, det blir veldig gøy. Det var artig å få komme inn sist, det gikk brukbart for egen del og jeg følte at laget trøkka til bra i siste delen da jeg var med mot Sogndal. Selv om det ikke ble noe poeng så føler jeg at jeg bidro der. Så jeg håper jeg kan være med å gjøre noe liknende nå på søndag. Jeg gleder meg veldig mye.

Krogh Gerson er klar på hva han ønsker å gjøre for KIL.

- Jeg gleder meg mest til å vinne en kamp med Kongsvinger egentlig. Jeg ser mest frem mot at jeg kan være med å hjelpe til å ta en seier og at vi er sterke på hjemmebane igjen.

Blir gjenkjent

- Jeg møter på mange folk som kjenner meg igjen, og alle spør hvordan det går og når jeg er tilbake, så jeg gleder meg veldig til å få vist meg frem igjen på Gjemselund. Jeg håper også på at jeg kan prate med de etter kampen på en positiv måte.

Det har skjedd noen forandringer siden sist Krogh Gerson var KIL-spiller, men det er mange av supporterne som er de samme fra hans tidligere dager i KIL-trøya.

- Det har alltid vært ganske bra stemning på Gjemselund, de som kom da kommer fortsatt nå, og det er bra synes jeg. Man har en kjerne som kommer, og det blir gøy å få spille foran de igjen.

Nærmer seg klar

- Jeg tåler mer og mer trening i uka så da nærmer jeg meg å kunne spiller mer, så får vi se hvor mye det blir.

Kjente ansikt

Det er ikke bare Krogh Gerson som kan gjøre sitt comeback på Gjemselund på søndag. Even Bydal og Markus Myhre Aanesland er også to som også er tilbake, men denne gangen med annen farge og logo på drakten.

- Det blir morsomt og hyggelig å komme tilbake og møte gamle kjente, trenere, spillere og supportere. Det blir gøy å spille på en stadion som vi har mange gode opplevelser fra, sier Even Bydal.

IMG_8424.jpg
Even Bydal fra tiden i KIL. 

De gleder seg veldig til å møte tidligere lagkompiser og støtteapparat, men det er også noen de har savnet mest.

- Jeg gleder meg til å møte Harald Holter på midtbanen. Å fyre opp han og takle litt er alltid gøy. Men det blir hyggelig å se alle igjen, det beste med Kongsvinger er jo folkene, og det å få se Biffen, Eirik Mæland og Johan Wennberg igjen blir bra, forteller Bydal.

Markus Myhre Aanesland forteller at han gleder seg til å møte igjen tidligere lagkompiser som Harald Holter og Martin Tangen Vinjor, men det er ingen tvil om at det er Andreas Smedplass han gleder seg mest til å se igjen.

IMG_2577.jpeg
Fra tiden i KIL. Nå er Markus Aanesland Raufoss-spiller, og gleder seg til å kjempe om poeng på Gjemselund igjen. Men denne gang for bortelaget.

Mange gode minner fra tiden i KIL

Både Bydal og Aanesland sitter igjen med mange gode minner, men det er noe de husker bedre enn annet.

- 16.mai 2018, det var min første hele kamp i OBOS-ligaen. Det var da vi slo Ham-Kam, det er det jeg husker best, den første opplevelsen av å spille en hel kamp foran mange på tribunen i OBOS-ligaen, forteller Bydal

For Aanesland så er det en annen kamp som skiller seg ut.

- For min del så var det Start hjemme i 2019, det var kronekamp, det er mitt beste minne.

Nye minner fra Gjemselund - helst dårlige... - kan både Bydal og Aanesland få i kveld. KIL - Raufoss har avspark kl. 18.00.

 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: