Før Kjelsås: - Vi gleder oss

Det nærmer seg vinterens første treningskamp for KIL-gutta.

Annonse:

På lørdag tar KIL i mot Kjelsås til årets første treningskamp, og KILs hovedtrener Eirik Mæland er klar på at han gleder seg til første spark på ballen lørdag ettermiddag. 

- Vi gleder oss veldig til å få komme oss i kampsituasjon igjen. Nå møter vi et godt 2. divisjonslag som har prestert godt de siste sesongene, og håper det vil gi oss et nyttig referansepunkt for de videre sesongforberedelsene.

Treningskampen på lørdag spilles uten publikum, men kampen får du sett på MittKongsvinger.no.

Hva håper du å få se på lørdag?

- Jeg håper vi viser at vi tåler å holde en høy intensitet, og vi bør jo i utgangspunktet holde en høyere intensitet enn Kjelsås, forteller Mæland.

Første av fem

Etter en snau måned i trening som stort sett har holdt hus innendørs i Kongsvingerhallen før spillere og trenere har beveget seg ut på Gjemselund-matta denne uka, så forteller KILs ferske hovedtrener om noen oppstartsuker der KIL-spil

- Vi har hatt mye fokus på intensiteten vår i spillet og gjenvinningsdelen. I tillegg har mye handlet om den offensive strukturen vår. Det er noen prinsipp som handler om hvordan vi ønsker å fremstå ute på banen. 

Og Mæland forteller om en gruppe som virker å ta til seg trenerteamets idéer.

- Opplevelsen er at spillerne tar til seg mye. Samtidig er vi helt åpne på at vi fremdeles har en vei å gå. Vi må tenke likt. Både med tanke på relasjonene mellom lagdelene, og også mellom spillerne. Vi tar små steg i riktig retning. 

IMG_2413
Per-Magnus Steiring og Eirik Mæland i prat etter torsdagens økt på Gjemselund.

Etter dagens treningsprotokoll tillates kun fem treningskamper per lag. Det betyr blant annet at KILs planlagte treningskamp mot Sandnes Ulf den 20. mars måtte avlyses. Det påvirker uansett ikke forberedelsene i nevneverdig grad i følge Mæland. 

- Det blir likt for alle, og det betyr jo bare at vi må bruke de fem treningskampene vi får så godt vi bare kan. Det gjelder alle sammen, og ikke minst for spillernes del. Det handler om å ta vare på mulighetene sine, fortsetter KILs hovedtrener. 

Og første mulighet som må tas vare på kommer altså førstkommende lørdag. I det som blir et lite startskudd for 2021-sesongen. 

- Det er lenge siden forrige kamp. Jeg kjenner at det kribler litt etter å komme i gang, og det samme føler jeg gjelder spillerne våre, avslutter Mæland. 

Treningskampen mot Kjelsås spilles lørdag kl 13.00. Kampen ser du på mittkongsvinger.no.
 

Annonse: