Fortsetter samarbeidet med NEMUS

NEMUS Kongsvinger vil også i år være en viktig del av KILs medisinske støtteapparat. - En modell som vil fungere godt.

Annonse:

NEMUS Kongsvinger har vært en viktig del av KILs medisinske støtteapparat i en årrekke, og inn mot årets sesong er partene enig om å forlenge samarbeidet. 

- I år er vi tre terapeuter fra NEMUS som sammen skal fordele oppgavene når det dukker opp skader eller behov for vurderinger hos KIL. Det blir en litt annerledes løsning enn tidligere, men vi føler oss sikre på at dette er en modell som vil fungere godt, forteller Arnstein Storås hos NEMUS Kongsvinger. 

Storås er manuellterapeut, og vil være primærkontakten for samarbeidet - men vil støtte seg på sine kolleger hos NEMUS Kongsvinger i kiropraktor Sondre Valseth Buvarp og fysioterapeut Magnus Bergersen. 

- Primært er vi tilgjengelig for spillerne rundt lunsjtider hver dag, og ved behov for øvrig hjelp. Her er jo også Magnus og Sondre viktige å få med, og vi har alle våre styrker som sammen gjør samarbeidet best mulig. Blant annet kan Sondre benytte ultralyd-diagnostikk. For vår del legger dagens samarbeid til rette for at vi også på en god måte vil kunne følge opp spillere som har vært gjennom en operasjon tettere enn tidligere, noe som kan vise seg å være et fortrinn. Totalen sørger for en bred kompetanse for å sikre en best mulig medisinsk oppfølging for klubbens spillere, avslutter Storås. 

Fra KIL Toppfotballs side er det fysioterapeut Martin Skogli Holt som skal følge opp spillerne i det daglige. Han er glad for at det tette og gode samarbeidet med Nemus fortsetter. 

- Det viktige her at det blir et tett samarbeid. Informasjonsflyten mellom oss og NEMUS er viktig, og vi er glade for at vi raskt kan koble oss på kompetansen og ekspertisen de innehar, forteller KILs fysio. 

Ifølge Skogli Holt sikrer også denne modellen en raskest - og best mulig vei tilbake når skaden først skjer for KIL-spilleren. 

- Det er mange faktorer som skal vurderes når man arbeider med toppidrett. I løpet av en sesong dukker det opp spillere med skader av helt ulik karakter, og vi er avhengig av raske og korrekte vurderinger med tanke på rehabilitering. Samarbeidet med NEMUS Kongsvinger sikrer dette, og vi er glade for å ha de med på laget, avslutter Skogli Holt. 

På hovedbildet (fra venstre): Martin Skogli Holt (KIL), Rune Lundgren (KIL, Arnstein Storås (NEMUS, Sondre Buvarp (NEMUS) og Magnus Bergersen (NEMUS. 

Annonse fra Obos-ligaen: