Fra Kane til Güven: Isak (19) er ny KIL-keeper

Isak Midttun Solberg ønskes velkommen til Kongsvinger. Han har tidligere spilt for Tottenham.

Annonse:

19-åringen har vært en del av akademiet til storklubben fra London. Nå er U-landslagskeeperen klar for KIL på en avtale som i første omgang strekker seg ut sesongen. 

- Jeg fikk vite mandag at de ville ha meg, og alt gikk veldig fort. Jeg har vært mye i telefonen med forskjellige folk, og alle virker veldig hyggelige. De har gode ideer om meg. Det virker som en solid klubb som har kontroll på ting, og som en god gruppe som henger mye sammen og ikke bare går hjem hvert til sitt. Jeg er veldig positivt overrasket over klubben til nå, sier Midttun Solberg.

Så Strömberg utligne mot Bryne

Han forteller at han visste litt om KIL fra tidligere, og at han er en ivrig seer av OBOS-ligaen. Med en fortid i Bryne fulgte han også nøye med på oppgjøret mellom nettopp de to klubbene.

- Det ble jo en god kamp på slutten der, ikke minst for keeperen, sier han med et smil og refererer til bortekampen der August Strömberg utlignet til 1-1 på overtid.

Nå gleder han seg til å bli en del av KIL-troppen.

- Først og fremst håper jeg å komme inn i en god hverdag, med gode treninger og integrere meg litt i garderoben og gruppa. Så har jeg fått vite at situasjonen er slik at jeg ikke kommer inn som førstekeeper, men at jeg har mulighet til å pushe og presse ham litt i konkurranse hvis jeg gjør det bra. Og om jeg gjør det bra, er det også kamper for meg her, for eksempel i 3. divisjon. Kamptrening er veldig viktig for meg der jeg er nå, så ved å få brukt siste del av sesongen på en god måte nå, var dette egentlig en «no brainer».

Tøff hverdag i Tottenham

Det er naturligvis mange som henger seg opp i navnet på den forrige klubben hans. Tottenham klinger godt i ørene, også hos en del nordmenn.

19-åringen var i flere år en del av akademiet til storklubben fra London.

- Det var en veldig god erfaring. Noe helt annet enn det som er her i Norge. Jeg var på akademiet, men likevel er fasilitetene, gressbanene, gymmen - alt mulig - helt fantastisk. I en akademihverdag er det lange dager, fra rundt 8 til kanskje 16-17, med trening på formiddagen og skole etterpå, men alt ligger til rette for deg. Utstyr, støtteapparat; det er bare å strekke ut hånda og ta muligheten til å bli bedre hvis du vil. Det skorter ikke på noe.

- Jeg tror også det har vært bra for meg å komme meg litt ut og vekk. Jeg har vokst opp litt, etter at jeg flyttet hjemmefra da jeg var 16 år. Det er viktig hvis du skal bli fotballspiller, å bli vant til den mentaliteten og å være borte fra familien din. I tillegg går du den litt tøffe, engelske skolen, der du kan få en del pes på trening hvis du ikke gjør det bra. Det er du nødt til. Hver dag må du være god, hvis ikke blir det ganske dritt. Men man blir vant til det også, sier Isak med et smil.

A-lagstreninger

I de siste seks månedene ble det også en god del treningsøkter med A-laget.

- Jeg gjorde det ganske bra på et par av de første, og siste halvdelen av sesongen fikk jeg jevnlig økter med A-laget. Det er på «bucket list», når du først er der, vil du ha gjort det. Det er selvfølgelig en kjempeerfaring.

- Spesielt var det, men jeg hadde ikke tid til å bli «star struck». Hvis du ikke gjør det bra, får du ikke sjansen igjen, så jeg hadde mest fokus på å gjøre det bra. Det er litt annerledes med måten de trener på, og det var en veldig god erfaring og veldig kjekt å se tilbake på.

- Hvordan blir det nå å redde skudd fra Adem Güven og Ludvig Langrekken på trening, i stedet for fra Harry Kane?

- Hehe, jeg har erfart at det går inn noen flere skudd fra Kane. Men skudd er skudd. Det har ikke noe å si hvem som skyter, hvis det er et godt skudd er det et godt skudd, sier Midttun Solberg med et smil.

Annonse fra Obos-ligaen: