Gatelag-ros etter besøk av Fotballstiftelsen: - KIL er godt i gang

KILs gatelag har vokst i bra fart etter oppstarten i november. Denne uken hadde vi besøk av Fotballstiftelsen som gir klubben gode skussmål. Nå håper vi bare på enda flere spillere på laget!

Annonse:

I 2022 passerte gatelagene 5500 rusfrie timer hver eneste uke.

102 spillere kom ut i lønnet arbeid og siden 2015 har rundt 600 spillere klart overgangen til lønnet arbeid eller skole, ifølge tall fra Fotballstiftelsen.

2022 ble også oppstartsåret for KILs gatelag. I samarbeid med Fotballstiftelsen er Kongsvinger IL Toppfotball blitt en del av den norske gatelagsfamilien, som den 29. klubben i landet.

Besøk på trening

Denne uken var også Fotballstiftelsen på besøk på Gjemselund. Deres representant Morten Giæver hadde møte med klubbledelsen og deltok etterpå på både lunsj og trening i Kongsvingerhallen.

- Kongsvinger har kommet godt i gang med tilbudet. En god lunsj og en artig trening gjør mye med både den fysiske og psykiske formen. Og ikke minst en god latter, noe som satt løst hos KIL-gjengen, sier Giæver.

Les også: Gatelagets nye trener: - Et veldig bra tiltak

Han fikk naturligvis også på seg KIL-tøy og deltok på treningsøkta. Etterpå kalte han det en nydelig dag.

- Dette er et prosjekt som vi vet funker, og som har funket i over ti år nå. Nå er KIL med i gatelagsfamilien og vi håper kommunene og næringslivet rundt ser dette og hiver seg på prosjektet. Kongsvinger sitt gatelag kommer til å bidra til visjonen: Et bedre liv med flere dager uten rus, konkluderer Giæver.

Gatelagene er et lavterskeltilbud for mennesker som har eller har hatt rusrelaterte lidelser, uavhengig av kjønn, etnisitet og seksuell legning. Det er et rusfritt tilbud for alle over 18 år.

- Vi har nå vært i gang med samlinger og treninger i to og en halv måned. På den tiden har vi rukket å bli en fin, liten gjeng, der spillerne kommer tilbake regelmessig og så ofte de kan. Det setter vi veldig pris på. Vi har også fått treningstøyet på plass med KIL-logoen på brystet, og håper at det skal bidra til å bygge enda mer lagfølelse. Gatelaget er en del av klubben og vi bærer logoen på lik linje med alle andre, sier sportslig leder Stein-Erik Stormoen i KIL.

- Flere har fortalt oss at det har vært en liten kneik å komme over å faktisk møte opp den aller første gangen, men at det etter noen få minutter er glemt og oppleves som trivelig og trygt å være her. Vi er ganske sikre på at flere vil få den samme følelsen, dersom de tar steget og kommer hit en gang, tilføyer han. 

Ønsker flere spillere

Både han og trener Rolf Erik Johnsen er samstemte om at klubben jobber for og ønsker seg enda flere spillere.

- Igjen må vi få rose Sør-Odal kommune som trofast stiller opp og bidrar, både med kjøring av spillere og deltagelse på trening og i miljøet. Nå har vi fått opprettet en dialog med Kongsvinger kommune, som vi håper og tror vil gi utslag på spillerrekrutteringen etter hvert.

I tillegg har vi fått på plass en flott ordning med en "låneavtale" fra Vestlandet.

- Vi har med oss en herlig type som egentlig spiller for FK Haugesund. Han har en fritidsbolig i nærheten her, der han er deler av året. Foreløpig har vi slitt litt med å få ham til å bytte ut den blå FK Haugesund-trøya med den røde, flotte KIL-trøya, men vi skal nok få overbevist ham til slutt, sier Stormoen.

Planen er etter hvert å bli med i Østlandsserien for å spille kamper mot de andre østlandsklubbenes gatelag. Den serien starter opp i slutten av mars/tidlig april. Der spilles det 7er-fotball.

Vi ønsker alle som vil prøve seg på gatelaget velkommen til Gjemselund. Det stilles ingen krav til hverken fotballferdigheter eller -interesse.

KILs gatelag har treninger hver tirsdag og torsdag klokken 12. Det er oppmøte i klubbhuset på Gjemselund for en matbit og kaffe fra klokken 11. I hele vinter trener laget i Kongsvingerhallen.

Kontakt: 

Rolf Erik Johnsen

Trener

404 37 040

[email protected]

Stein-Erik Stormoen

Sportslig leder

41 54 16 59

[email protected]

Annonse fra Obos-ligaen: