Gi meg en K(os): KIL nedkjempet Mjøndalen

Igjen kunne jubelropet "Gi meg en K" runge ut i garderoben, etter at Martin Tangen Vinjor og Martin Hoel Andersen scoret hvert sitt mål.

Annonse:

KIL - Mjøndalen 2-1 (1-0)

Kristian Jahr sonet karantene og Fredrik Holmé var ute med sykdom. Derfor var det en relativt nykomponert forsvarsfirer bak hos hjemmelaget. Victor Grodås tok den utfordringen på strak arm, og ble også kåret til banens beste av Gjemselund-juryen.

I en lenge relativt jevnspilt førsteomgang var det KIL som spilte seg til den første gode sjansen etter drøye kvarteret. Martin Hoel Andersen hælflikket til Martin Sjølstad, som i sin tur la et fint innlegg til en særdeles opplagt Mathias Bringaker som kom stormende inn i boksen. Avslutningen gikk utenfor.

Og akkurat da vi passerte halvtimen skapte KIL en sjanse så stor at målmusikken på Gjemselund kom på og fansen reiste seg og klappet i begeistring.

Dessverre strøk avslutningen fra Adem Güven forbi på feil side av stolpen på den enorme muligheten han fikk etter et presist Mathias Bringaker-innlegg.

Men Gjemselund-publikumet skulle få sjansen til å nyte både scoringsmusikk og applaus noen minutter senere. Martin Tangen Vinjor fikk ballen og lot seg ikke be to ganger: Han dunket til og kula gikk forbi både forsvarere og keeper til 1-0-ledelse.

KIL fortsatte i samme spor etter hvilen, og det kunne og burde stått 2-0 da Hoel fikk sendt gjennom Güven i bakrom. Kapteinen slet seg løs og fikk spilt på tvers til rekkekamerat Bringaker, men han lyktes ikke å med overliste keeper i avslutningsøyeblikket.

Bortelaget var heller ikke uten tilbud, og på et par dødballer var det oppofrende forsvarsspill og blokkeringer som hindret større farligheter.

I en periode midtveis i andre omgang kjempet Mjøndalen seg til et lite initiativ. Men selv om det ble økte bekymringsmeldinger fra publikum et lite øyeblikk, var det KIL som fikk belønning igjen.

I kjølvannet av et langt innkast vant de rødkledde ballen tilbake, og den ble sendt videre til Martin Hoel Andersen på bakre. Han gjorde ingen feil og sikret dobling av ledelsen til vill jubel.

Mjøndalen reduserte til 2-1 langt inne på overtiden, og presset på i nervepirrende sluttminutter, men KIL holdt unna og tok tre deilige poeng.

Mål: 1-0 Martin Tangen Vinjor (34.), 2-0 Martin Hoel Andersen (79.), 2-1 (90.).

Slik stilte KIL (4-4-2): August Strömberg - Kevin Egell-Johnsen, Per-Magnus Steiring, Victor Grodås, Martin Sjølstad - Martin Tangen Vinjor, Harald Holter, Mathias Gjerstrøm (Tobias Bjørnebye fra 80.), Martin Hoel Andersen, Adem Güven (k) (Ludvig Langrekken fra 72.), Mathias Bringaker.

Innbyttere: Mats Lindegaard, Marius Høiby, Daniel Lysgård, Oliver Banken Sandberg, Tobias Bjørnebye, Jesper Grundt, Sander Marthinussen, Ludvig Langrekken, Nikolai Ronaldo Bull Jørgensen.