Det var få lyspunkter da KIL 2 hadde besøk av seriefavoritt Hønefoss. At Mathias Berg Gjerstrøm gjorde comeback etter skademarerittet, var det største.

KIL 2- Hønefoss 0-7 (0-2)

Det var to suverene lag i 3. divisjonsavdelingen forrige sesong. Begge suste fra de øvrige konkurrentene, men Eidsvold Turn slo Hønefoss og dermed var det de som tok turen opp til PostNord-ligaen, mens hardtsatsende Hønefoss måtte prøve igjen.

KIL startet kampen bra på Gjemselund, men etter hvert tok gjestene mer over.

Marius Aamodt Eriksen måtte forlate banen med skade etter drøye kvarteret, og så var det en tidligere kjenning som presenterte seg.

På en corner, med mye klabb og babb, fikk Brage Berg Pedersen etter hvert tåa på ballen og sendte den i nettet til Hønefoss-ledelse etter snaue halvtimen.

Det unge KIL-mannskapet holdt unna på et par muligheter til, før de også skapte en brukbar en selv noen minutter senere. Albert Leer Sandstad rundet målvakt, men fikk altfor spiss vinkel og dermed forsvant ballen forbi stolpen på feil side.

På overtid i den første omgangen rundet også Hønefoss keeper, men fra nede ved dødlinja måtte innlegget komme. Oppofrende spillere i rødt gjorde det vanskelig, og Christian Damhaug stoppet ballen på streken.

Hønefoss fikk tid på seg til å angripe igjen, og på en dobbeltsjanse smalt ballen i nettet bak Mandé til dobling på overtid.

Andre omgang ble dyster sett med hjemmelagets øyne. Først kom gjestene med et skremmeskudd i tverrligger, før de sekunder senere fikk trillet ballen over streken til 3-0-ledelse.

En feilpasning i bakre rekker hos KIL ble utnyttet effektivt, før et uheldig selvmål sørget for fem.

Med et kvarter igjen av kampen skjedde det mest gledelige. Mathias Berg Gjerstrøm, som ikke har spilt en offisiell kamp siden august 2022, kom på banen i KIL-drakt. Det samme gjorde Joacim Holtan, som også fikk noen minutter på tampen av A-lagets kamp mot Start lørdag.

Gjerstrøm viste tendenser med sin magiske pasningsfot, mens Holtan brukte muskler på topp. De kunne naturligvis ikke hindre tap.

I stedet var det Hønefoss som gjorde vondt verre, med to raske mål i sluttminuttene. Berg Pedersen fikk æren av å fastsette sluttresultatet med en fin lobb på sin gamle hjemmebane på overtid.

Mål: 0-1 (27.), 0-2 (45.), 0-3 (52.), 0-4 (57.), 0-5 (65.), 0-6 (88.), 0-7 (90.).

Slik stilte KIL: Sayouba Mandé – Rasmus Opdahl Christiansen (Danielson fra 76.), Karl Kristian Rimfeldt, Christian Damhaug, Elias Berstad Tenden, Marius Aamodt Eriksen (Astrup fra 16.) – Marius Damhaug, Marius Trengereid – Lars Julian Fjeld (Gjerstrøm fra 76.), Albert Leer Sandstad (Holtan fra 76.), Eirik Skytteren-Furuberg (Øyen fra 48.).

Innbyttere: Sebastian Nærum Ekerhaugen, Martin Astrup, Joacim Holtan, Marius Øyen, Sixten Danielson, Mathias Gjerstrøm, Kristian Rambøl.