God innsats på KILs keepercamp

I helgen ble det gjennomført KeeperCamp i Kongsvingerhallen.

Annonse:

KIL Toppfotball gjennomførte i helgen KeeperCamp i Kongsvingerhallen for lokale barne- og ungdomskeepere. 14 keepere fra ulike lokale klubber var påmeldt, og med to økter lørdag og søndag ble de unge sisteskansene møtt med et intensivt opplegg hvor ferdighetstrening knyttet til rollen som keeper sto i fokus. Hele lørdagen ble benyttet til god gammeldags basistrening, mens man i løpet av søndagen var innom flere ulike temaer og ferdigheter som er viktig å beherske i rollen.

Jan Martin Knashaug, keepertrener i KILs utviklingsavdelingen og ansvarlig for gjennomføringen, var godt fornøyd med helgen.

- Først og fremst er det gledelig å se et godt antall påmeldte som alle viste god innsats og et ønske om å utvikle seg. Det viser seg å være flere gode keeperemner i distriktet, og derfor mener jeg det er viktig å gi de spesifikk oppfølging, ala tiltak som det her, slik at man klarer å ta vare på de som ønsker å stå i mål, forteller Knashaug. 

Selv om KeeperCampen var et enkeltstående arrangement planlegges det derfor for videre keeperaktivitet i tiden fremover.

-En slik camp er jo et kompakt og intensivt opplegg, hvor man kort får vært innom ulike ferdigheter og temaer. Rollen er kompleks og man er avhengig av å øve, så det er naturlig å se på alternativer for en mer kontinuerlig oppfølging med ukentlig trening for de som ønsker.

Kongsvingerregionene har opp igjennom årene utviklet flere gode og talentfulle keepere opp mot yngre landslag, både på gutte- og jentesiden, og Knashaug ser gjerne at det blir flere.

-Selv om det i utgangspunktet handler om utvikling og å bidra til større mestring slik at keeperen får en enda større glede og interesse ved det å stå i mål, så hadde det jo vært gøy om vi ble en ordentlig keeperregion. Slik sett er også de lokale klubbene velkomne til å ta kontakt med meg dersom det er ønskelig at det gjennomføres aktivitet mot klubbens egne keepere, avslutter Knashaug.

Annonse fra Obos-ligaen: