God KIL-prestasjon i Göteborg - spilte jevnt med det svenske topplaget

KIL ledet to ganger mot laget som kjemper i teten i Allsvenskan, men fikk to i Häcken og tapte knepent. Likevel var det en god prestasjon av de rødhvite.

Häcken – KIL 3-2 (1-1)

KIL tok onsdag turen til Göteborg for å måle krefter med svenske Häcken. Laget som ledes av Per-Mathias Høgmo ligger for øyeblikket som nummer to i Allsvenskan, nabolandets øverste nivå.

Formålet med kampen var å få en fin treningsøkt, og ikke minst å få en referanse på hvor nivået ligger mot et topplag i Skandinavia.

Troppen hadde noen forfall, og det var planlagt noen bytter underveis for å spare enkeltspillere, men KIL kjørte på fra start.

I en relativt jevnspilt første omgang ble det skapt få sjanser, men KIL hang godt med på notene og kunne med litt mer presisjon skapt mer. Samtidig ble de satt på få store prøver defensivt.

(Artikkelen fortsetter under):

I det 43. minutt ga Mathias Bringaker KIL ledelsen da han fikk ballen litt ut mot høyre, fant åpningen og skjøt mellom beina på tidligere Rosenborg-, Molde- og landslagsstopper Even Hovland og i nettet (se bildet).

Dessverre utlignet hjemmelaget like etterpå da de kom løs på sin høyreside og slo et innlegg over på bakre, men 1-1 til pause ga kanskje et riktig bilde av den første økta.

Til starten av andre omgang gjorde begge lag noen bytter. Den startet med en bra sjanse til Häcken, men uttellingen uteble for de gule og svarte.

I stedet var det Ludvig Langrekken, som kom på banen bare noen få minutter tidligere, som fikset ny ledelse til KIL. Med et godt plassert skudd fra distanse ordnet han 2-1.

Artikkelen fortsetter under:

IMG_5765.JPG

Gutta fra skogene ville ha mer, og skapte noen flere farligheter. Dessverre sto målvakten i veien for forsøkene fra Langrekken og Hoel Andersen.

Og så viste også Häcken at de har kvaliteter, og plutselig sto det 2-2.

Hele den 20 mann store troppen fikk sjansen til å spille, og de siste 20 minuttene avsluttet KIL med et ungt mannskap.

De måtte se at Häcken fikk straffe etter at det ble dømt hands inne i boksen. Isak Midttun Solberg, som hadde kommet inn i buret, greide ikke å avverge 3-2-ledelse til det svenske laget.

Begge lag skapte noen flere sjanser mot slutten av kampen, og KIL kunne fint utlignet blant annet ved Martin Hoel Andersen, men det endte med et hederlig 3-2-tap i Göteborg.

Mål: 0-1 Mathias Bringaker (43.), 1-1 (45.), 1-2 Ludvig Langrekken (49.), 2-2 (68.), 2-3 (str.).

Slik stilte KIL: August Strömberg (Isak Midttun Solberg fra 61.) – Trace Murray (Marius Høiby fra 46.), Kristian Jahr (Martin Hoel Andersen fra 46.), Daniel Lysgård, Martin Sjøstad (Marius Aamodt Eriksen fra 61.) – Harald Holter (Oliver Banken Sandberg fra 70.), Tobias Bjørnebye, Eric Taylor (Oscar Berg Nordstrøm fra 70.), Nikolai Ronaldo Bull Jørgensen (Dharmesh Navaratnam fra 70.) – Mathias Bringaker (Knut-Erik Kjos fra 46.), Adem Güven (Ludvig Langrekken fra 46.).