Gode erfaringer fra landslaget

Flisa-gutten Benjamin Thoresen Faraas etter sin første samling med G15-landslaget: - Utrolig gøy!

Annonse:

Det drives mye god spillerutvikling i distriktet, og et av de klareste bevisene på det er Benjamin Thoresen Faraas fra Flisa. Sist uke var 15-åringen i Porsgrunn på sin første landslagssamling med flagget på brystet.

- Det var utrolig gøy å møte de beste i landet, man får virkelig se hvordan man ligger an, sier Faraas og fortsetter:

- Jeg følte selv det gikk veldig bra. Synes jeg var god på treninger og spilte en ganske bra kamp. Kjente at jeg kom til å spille en bra andrekamp, men så ble jeg dessverre skadet etter kun to minutter. 

Faraas spilte venstrekant i sin første kamp. I andre kamp startet han på høyrekant. Opplegget i Porsgrunn varte i fem dager, og bestod av treninger og to kamper.

- Tørre å skille seg ut

Det var tatt ut både et G15 landslag og et G15 skyggelandslag. Faraas deler noen erfaringer fra samlingen med landslaget:

- Det handler om å tørre å gjøre mye selv, ikke bare spille på det enkle, men å vise seg fram. Rett og slett tørre å skille seg ut, sier den lovende unggutten.

Landslagstrenerne ga kantspilleren gode tilbakemeldinger etter samlingen.

- De sa jeg var en spennende spiller og de likte at jeg gjorde alt i maks – i hundre. Jeg fikk gode tilbakemeldinger, men det også ting å jobbe med selvfølgelig.

- Det er et høyere nivå enn det jeg er vant til med fra Flisa, men jeg har hatt en del økter med KIL G19 og KIL 2 som det er høyt nivå på. Det har hjulpet meg. Nå var det spillere med samme alder som meg selv, og jeg føler det gikk veldig bra.

Landslagsspilleren tilhører til daglig Flisa G15 ledet av Øyvind Damhaug. I tillegg trener unggutten med A-laget til Flisa, samt en del med KIL G19 og KIL 2.

Pusher hverandre

- Jeg føler jeg har en veldig bra hverdag. Det er mange gode spillere på laget mitt – det er nok en av de beste årgangene i Flisas historie. Mange målrettete spillere som vil bli bedre og folk pusher hverandre, sier Faraas.

- I tillegg har vi en veldig god trener i Øyvind og et team rundt som legger alt til rette. Øyvind har fulgt oss hele veien, og det er ingen som kjenner oss bedre. Det stilles høye krav – og det er nettopp det som skal til.

I sommer har Faraas, samt flere andre lokale unggutter, trent med KIL G19 og KIL 2.

- Det har vært veldig bra – et høyere tempo enn det jeg har til vanlig og man får testet seg på fysikken. Veldig fint å få muligheten til å være med.

Glad for godt samarbeid

Avslutningsvis skryter unggutten av samarbeidet mellom Flisa og KIL – og at klubbene legger til rette for god utvikling.

- Både Flisa og KIL har vært veldig gode til å legge til rette og gi meg muligheter for å bli bedre. Jeg er veldig glad for det, avslutter Benjamin Thoresen Faraas.

Unggutten er for øvrig allerede tilbake i trening etter skaden han pådro seg i den andre kampen under oppholdet i Porsgrunn. 

IMG_8917
G15-LANDSLAGET: Benjamin Thoresen Faraas i aksjon i Porsgrunn. Foto: Eivind Sollie, NFF.

 

Annonse fra Obos-ligaen: