Godt fornøyd med prestasjonen og moralen i herlig folkefest

KIL-trener Eirik Mæland mener laget hans leverte årsbeste i etablert angrepsspill og at de burde scoret flere mål foran de over 3000 tilskuerne som kom på Gjemselund denne festdagen.

KIL - Start 2-2 (1-1)

For etter en storslått OBOS Fanzone+ i forkant og gratis inngang for alle, var alle i KIL-leiren ekstra motiverte for å vise seg frem.

KIL leverte en god åpning på kampen, og i de første minuttene var det et par ålreite muligheter til begge lag.

Etter en jevn første halvtime, med et lite overtak til hjemmelaget, føltes det litt mot spillets gang da Start fikk litt for mye tid og plass og utnyttet det nådeløst. Avslutningen gikk i hjørnet bak August Strömberg og ledelse.

Ludvig Langrekken fikk en bra sjanse like etterpå, men han fikk ikke stokket beina i tide, og så kunne det blitt noe da Kevin Egell-Johnsen nesten fant Mathias Bringaker foran mål. Den ble avverget til corner i stedet.

Men Martin Hoel Andersen er i målform for tiden, og like før pause var han like nådeløs da ballen havnet hos ham i etterspillet etter et langt innkast.

Avslutningen var både sikker og kontant, og hjemmepublikumet kunne feire at man var like langt til pause, selv om det fort kunne vært snudd til ledelse også.

For Mathias Bringaker fikk en stor sjanse sekunder etter utligningen, men hans stupheading forsvant like utenfor målet.

Den andre omgangen startet med to brukbare KIL-muligheter, men den siste, lille presisjonen på innlegg og avslutning manglet.

I stedet var det plutselig Start som scoret igjen, etter å ha angrepet på sin høyreside. Innlegget ble skallet i mål og gul jubel stilnet Gjemselund.

KIL nærmet seg litt med noen farlige dødballer, men ballen spratt Starts vei. Så ordnet kaptein og innbytter Adem Güven opp.

KIL vant igjen ballen på midten og spilte den ut til Hoel Andersen på venstresiden. Han slo inn foran mål der Güven dukket opp og satte inn 2-2-målet som betyr ett poeng.

På overtid gikk det gisp gjennom Gjemselund da nettopp Güven leverte en spektakulær rabona-pasning gjennom til Trace Murray – som endelig var tilbake på banen etter sin skade – men headingen fra samme Güven litt senere gikk utenfor da innlegget kom.

- Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen. Vi var veldig gode veldig lenge. Det er nok årsbeste med tanke på etablert angrepsspill. Måten vi tar av press og spiller oss gjennom Start på, og kommer til masse muligheter. Jeg er veldig fornøyd med det, sier KIL-trener Eirik Mæland.

Så skulle han selvsagt vært to litt enkle baklengsmål foruten, men er fornøyd med hvordan laget reiste seg og kom tilbake i kampen to ganger.

- De blir ikke påvirket av det, og det er meget, meget bra akkurat det. De er litt enkle de baklengsmålene og de kommer på litt dumme tidspunkt. Men vi eter oss inn i det og kunne tenkt oss å gå for det og vunnet denne kampen, men så ble det litt rotete siste kvarteret. Slik er det, alt i alt var det en god prestasjon, sier KIL-trener Eirik Mæland.

At det kom over 3000 på fotballfesten på Gjemselund søndag, var noe alle satte pris på.

- Jeg synes egentlig hele helgen har vært veldig fin. Det begynte med OBOS Camp og vi fikk være i lag med ungene, og de er jo positive og kjekke. Så var vi på Kongssenteret lørdag og traff folk der, og det virker som om folk følger litt med om dagen. Det er veldig, veldig kjekt, og jeg håper mange har lyst til å komme tilbake, sier Mæland.

Mål: 0-1 (31.), 1-1 Martin Hoel Andersen (44.), 1-2 (56.), 2-2 Adem Güven (71.).

Tilskuere: 3051 (tusen, tusen, tusen takk og velkommen tilbake!)

KIL (4-4-2): August Strömberg - Kevin Egell-Johnsen, Kristian Jahr, Fredrik Holmé, Victor Grodås (Trace Murray fra 90.) - Martin Tangen Vinjor, Harald Holter (k.), Mathias Gjerstrøm (Tobias Bjørnebye fra 84.), Martin Hoel Andersen - Mathias Bringaker (Nikolai Ronaldo Bull Jørgensen fra 84.), Ludvig Langrekken (Adem Güven fra 56.).

Innbyttere: Peter Rusina, Trace Murray, Daniel Lysgård, Marius Høiby, Tobias Bjørnebye, Eric Taylor, Oliver Banken Sandberg, Adem Güven, Nikolai Ronaldo Bull Jørgensen.