Grundt forlenger

Eidskogingen Jesper Grundt signerte sin første proffkontrakt med KIL i vinter. Nå er kontrakten forlenget ytterligere. - Ung, lokal og god.

Annonse:

Eidskogingen Jesper Grundt signerte sin første proffkontrakt med KIL i februar, og etter å ha overbevist gjennom sesongen har han nå forlenget avtalen ytterligere - ut 2024. 

- Det er i KIL jeg skal bli skikkelig god, derfor er det morsomt å skrive en forlengelse med klubben, forteller en fornøyd Grundt etter at kontrakten var undertegnet. 

Jesper fikk sin debut for KIL i september 2020, og gjennom vinteren kjempet han seg til en proffkontrakt. 

- Jeg fikk debuten, men KIL-høsten i fjor var jo ikke noe høydepunkt. I år er vi en helt annen gjeng. Sulten er til stede på trening og i kamp. Vi er en gjeng som er her for å bli bedre. 
Gløden er noe helt annet her i år, og det er vanvittig morsomt å være en del av årets KIL-utgave, forteller Grundt videre. 

Inn mot det som forhåpentlig blir en KIL-høst med positivt fortegn så mener Grundt, som forøvrig fyller 19 år den 20. oktober, at årsaken bak KILs sportslige opptur synes godt i KIL-hverdagen. 

- Vi har høy tenning og intensitet i alt vi gjør. Det er det vi vinner kamper på, og det har vært en viktig faktor for at vi har vært så gode som vi har vært i år. 

721136.jpg
1 ekstra år: Jesper Grundt har skrevet en kontrakt som gjør han til KIL-spiller ut 2024. Her jubler han for mål borte mot Elverum i NM. 

- Stor konkurranse

Midtbanespilleren fra Eidskog peker også på KILs bredde - og konkurransen i gruppa - som viktige suksessfaktorer for den så langt solide poengfangsten. 

- Det er utrolig stor konkurranse om plassene. Det er sunt, men også vondt. Det er god læring for alle i det, det er jeg sikker på. For min egen del må jeg ta vare på de mulighetene jeg får. Selvfølgelig vil jeg spille mest mulig, men selv om man blir satt ut så graver man seg ikke ned. Jeg føler at alle er med på å dra lasset i samme retning - og det er en vanvittig styrke vi har. 

Med ny kontrakt på plass er Grundt også motivert for å gjøre jobben fremover for å vise at han fortjener mer og mer spilletid. 

- Det er et tydelig signal på at klubben har trua på meg. Det er her jeg skal utvikle meg og bli en skikkelig god fotballspiller. KIL er det perfekte stedet for meg. Jeg er veldig glad for å forlenge kontrakten. Det motiverer meg for veien videre, fortsetter unggutten. 

For Grundt handler også veien videre om å fortsette en stødig kurs mot det som handler om OBOS-ligaen 2022. 

- Det er moro å være en del av KIL om dagen. Målet mitt var fra dag 1 var at jeg skal være her for å bidra. Nå har jeg fått mye tillit, men det har jeg ikke fått gratis. 

- Jeg er stolt av å være KIL-spiller, og det gjør meg spesielt stolt å være en del av en fantastisk gruppe. Nå skal vi sammen runde av sesongen på best mulig vis, avslutter den sympatiske unggutten. 

- En signalspiller

- Jesper er en viktig signalspiller for KIL. Han er ung, lokal og god. I tillegg har han en sterk mentalitet og personlighet, som gjør at vi har ekstra tro på at Jesper skal nå langt, forteller KIL-sjef Espen Nystuen om klubbens siste kontraktsforlengelse. 

Og forlengelsen med den unge midtbanespilleren  er en del av et løp som ble lagt tidlig, fortsetter Nystuen. 

- Vi legger et løp for alle som signerer sin første proffkontrakt med KIL. Vi ønsker å belønne de hvis de gjør det bra, samtidig som vi beholder kontrollen på de. I praksis betyr dette at de får bedre betingelser, forutsatt at de forlenger kontrakten.

Med ny kontrakt på plass med Grundt er også Nystuen klar på at det forteller mye om den jobben eidskogingen og KIL har lagt ned. 

- Dette kan Jesper ta med seg som et bevis på at han har gjort det bra, og at vi har tro på at han skal bli enda bedre. Samtidig beviser det at vi også har gjort noe riktig, i og med at Jesper ønsker å forlenge kontrakten.

Jesper Grundt

  • Posisjon: Midtbane

  • Født: 20. oktober 2002

  • Aktuelt: Signert en ny kontrakt med KIL - ut 2024.

Annonse fra Obos-ligaen: