Håpnes med debut

Kongsvingergutten Alexander Lien Håpnes signerte proffkontrakt med KIL på torsdag. Søndag fikk han sin debut for klubbens førstelag.

Annonse:

Med en rykende fersk proffkontrakt signert var Alexander Håpnes klar på at han ønsket å bidra i KIL-trøya i 2021. Debuten kom allerede søndag ettermiddag under 4-1-seieren mot Fløya.

- Det var veldig moro. Og det er jo en guttedrøm som går i oppfyllelse, innrømmer Håpnes etter det hele var gjennomført. 

Og Håpnes forteller om en noe nervøs 19-åring (fyller 20 i august) som varmet opp foran KIL-supporterne, og som etter hvert forstod at han skulle få sine første KIL-minutt i en tellende kamp. 

 -Det var vanvittig gøy å høre "Gi meg en K" fra supporterne på tribunen da jeg varmet opp. Og jeg må si at jeg var både spent og litt nervøs før innhoppet kom. Så nå er det egentlig godt at det er unnagjort, ler Håpnes. 

Håpnes kom inn for Martin Hoel Andersen i det 78. spilleminutt på stillingen 4-1, og tok plassen som høyre indreløper. Minuttene i KIL-trøya ga åpenbart mersmak for Håpnes.

- Det ga mersmak, uten tvil. Det var mye adrenalin som skulle ut, og jeg kom jo inn i en periode der det var litt mer kaos i kampen så det ble et litt vanskelig innhopp, men alt i alt så synes jeg det gikk greit, forteller Håpnes og skryter av lagkameratene sine. 

- Den første timen synes jeg vi var veldig gode. Vi hadde god kontroll på oppgjøret. 

Gir ekstra energi

Og KILs unggutt forteller også om følelsen av å spille en kamp som betyr noe. På spørsmål fra KIL.no kan han nesten ikke huske sist det skjedde. 

- Det er så lenge siden at det husker jeg ikke, men jeg merker at når kampen betyr noe så gir det ekstra energi. Man orker mer, og man er mye mer på når man vet at det er alvor. 

Med rundt 15 minutt ute på Gjemselund-matta og 4-1 til KIL som sluttresultat ble også debuten rundet av med nok en liten milepæl for unge Håpnes. 

håpnes.JPG
Glad for at debuten er unnagjort: - Det ga mersmak.

- Bølgen mot KIL-supporterne etter kampen var vanvittig. Det er noe jeg håper å gjøre mange ganger fremover. 

Og skal Håpnes gjenta jubelscenene i KIL-trøya er det både tropp-uttak og spilletid som gjelder for 19-åringen. 

- Jeg skal jobbe knallhardt fremover. En plass i startelleveren er selvfølgelig målet. PostNord-ligaen er et knepp opp for meg, men det er et nivå jeg skal ta. Og etterhvert skal jeg få vist meg godt fram. 

Skal utvikle seg

Og viser Håpnes samme utviklingstrend som han har hatt de siste årene skal man ikke se bort i fra at det blir en realitet, for 19-åringen innrømmer at utviklingen har vært god siden han begynte på NTG. 

- Jeg var liten og treg. Samtidig som jeg ikke hadde noen helt tydelige store styrker. Fokuset mitt hele veien har vært på å jobbe med ting jeg kunne gjøre noe med. Hele tiden jobbet jeg for å komme på lik linje fysisk, og jeg fokuserte på de tingene jeg  virkelig kunne gjøre noe med. Jeg visste jo at jeg ville bli raskere og sterkere.

Håpnes skryter også av opplegget KIL og NTG har lagt opp til slik at han har kunne  ta de nødvendige stegene som skal til. 

- Det har hele tiden vært en tett oppfølging gjennom NTG og KIL. Det har vært et opplegg som har passet meg veldig bra.

I tillegg har en far, Pål Håpnes, på hjemmebane fulgt opp sønnen sin tett innrømmer "Alex".

- Jeg har alltid en jeg kan snakke med som kan fagfeltet sitt. Jeg kan spørre han om ting han har vært igjennom, og jeg har fått gode tilbakemeldinger hele veien. Det har vært fint, samtidig kommer han med små stikk hele tiden, og det gir meg jo bare motivasjon. Jeg skal jo bli bedre enn han. 
 

Annonse fra Obos-ligaen: