Hellan matchvinner mot Jerv med sitt første KIL-mål

Her har Martin Hellan akkurat satt inn sitt første offisielle mål i KIL-trøya. Det sørget for at KIL vant 2-1 hjemme mot Jerv.

KIL - Jerv 2-1 (0-0)

Vegard Hansen hadde i utgangspunktet valgt å gi ny tillit til laget som vant i Sandnes for noen få dager siden. Men på venstre vingback kom det et forfall, fra en Oscar Solnørdal som hadde blitt syk.

Inn i hans sted, kom Martin Hellan.

Det var litt avventende fra begge lag og en jevn åpning på kampen. Jerv kom seg til en del muligheter på dødballer, men August Strömberg tok seg greit av det som kom hans vei. Det var få store sjanser til noen av lagene, og det ble ofte bare nesten for KIL.

Etter et innlegg fra Joacim Holtan var spissmakker Adem Güven svært nær å gi hjemmelaget ledelsen med en avslutning av det småakrobatiske slaget, men han måtte nøye seg med å se at ballen smalt i tverrliggeren og ut igjen bak en utspilt målvakt.

I starten av andre omgang viste Jesper Grundt, som hadde både målgivende og scoring i onsdagens kamp, at han hadde fått smaken på mer. Dessverre strøk ballen forbi på feil siden av stolpen.

I første omgang hisset Güven på seg bortelagets fans, som sang at KIL-kapteinen var en gammel mann. Men det var neppe lurt, for den 37 år gamle spissen steg flott til værs og stanget KIL i ledelsen like etter at timen var passert.

Det var Güvens første mål for sesongen, på typisk - og vakkert - Güven-vis.

Publikum begynte nok å ane uro da Jerv slo tilbake og utlignet noen minutter senere. En gulkledd spiller fikk fritt gå opp og heade inn et innlegg fra deres venstreside.

Men med åtte minutter igjen av ordinær tid dukket Martin Hellan opp foran mål, og da ballen havnet i føttene hans viste han ingen nåde. 2-1 til stor jubel på Gjemselund.

I sluttminuttene holdt KIL greit unna, selv om Brage Berg Pedersen ble vist det røde kortet på overtid, og dermed ble alle de tre poengene igjen på Gjemselund.