Henter backtalent fra Brann: - Føles som et veldig riktig steg

Marius Trengereid (20) har trent med KIL en stund og overbevist nok til å signere på en treårsavtale. Han kommer fra syv år i Brann-systemet.

Annonse:

20-åringen har allerede rukket å bli godt integrert i KIL-leiren etter å ha vært noen uker på trening og bidratt i flere kamper før alle papirene var på plass og signeringen endelig kan offentliggjøres offisielt.

Nå har han skrevet under på en treårskontrakt med KIL.

- Det kjennes veldig bra. Jeg var først her i to uker og trente med laget, og satt igjen med en veldig god følelse etter det. Det er en veldig flott spillergruppe og et bra apparat rundt, så det har egentlig føltes veldig riktig å komme hit til Kongsvinger, sier Trengereid.

Perfekt med leir

Det er ikke alle som kan posere med drakta på signeringsbildet under palmene, men «hit» er altså akkurat nå til Marbella, der laget har vært på treningsleir i snaue to uker.

Å komme rett til en to uker lang treningsleir med ny gjeng, mener han er et ekstra pluss..

- Det hjelper på å komme rett ned hit, hvor vi blir ekstra godt kjent. Det er kanskje det beste, egentlig, når en er ny. Vi bor sammen på leir og er så tett på hverandre hele tiden. Man blir veldig godt kjent, så som ny er det helt perfekt.

Les også: Grundt forlenger

Trengereid har allerede vært på banen i flere kamper, og har fått ganske mange treningsøkter med sine lagkamerater under beltet.

- Det har gått greit. Jeg har prøvd å vise litt hvilke kvaliteter jeg kan stå for, og så er det fortsatt masse å gå på. Det er bare å jobbe på hver eneste dag og bli bedre, så blir det bra til slutt.

Erfaring i Brann

Unggutten har vært i Brann-systemet i en årrekke, og inne på klubbens nettsider kan man lese at «Trengereid kom til Brann-akademiet i 2018 fra Fana og signerte sin første proffkontrakt med klubben i juni 2021. Han fikk debuten sin borte mot Voss i første runde av NM 2022 hvor han også gjorde sine to første mål.»

- Jeg har vært i Brann i syv år, og gått gradene opp der. Jeg har vært heldig å få være en del med A-laget og trent mye der, og også fått noen kamper. Jeg har spilt en del i 2. divisjon med Brann 2, så det føles nå som et riktig steg å gå til KIL i OBOS-ligaen.

- Jeg vet at KIL er en klubb som satser tungt mot å rykke opp, og det er noe jeg har lyst til å være en del av. Jeg har veldig tro på den spillergruppen som er her. Det er også et veldig spennende og ungt trenerteam, så jeg har absolutt tro på at kan være helt der oppe og kjempe i toppen.

Les også: Gjerstrøm endelig tilbake på banen

KIL-sjef Espen Nystuen mener klubben har landet en talentfull og spennende ung spiller.

- Marius er opprinnelig fra Fana, men har vært mange år i Brann. Han er venstrebent og kan spille både back og midtbane. Han er født i 2004, men har fått veldig mye erfaring med Brann 2. Det er en seriøs gutt, som vil mye med fotballen og har en veldig fin treningsmentalitet. Vi skal være tålmodige med Marius, som er en veldig seriøs og profesjonell gutt, og det blir spennende å se hvor god han kan bli.

Annonse fra Obos-ligaen: