Henter offensiv back fra AaFK: - Perfekt

Den talentfulle Aalesund-spilleren Oscar Solnørdal (20) er klar for KIL.

Annonse:

Han ankom Kongsvinger fredag kveld, og møtte sine nye lagkamerater og hadde sin første trening med laget i påskesola på Gjemselund lørdag. 

- Det gikk raskt. Jeg ble ringt på kvelden for noen dager siden, og så var det bare å sette seg på flyet dagen etter og komme seg ned hit. Så det gikk fort i svingene, men det er godt å være på plass, sier Solnørdal. 

Les også: Billettsalget er i gang - støtt oss i første hjemmekamp

20-åringen har også bakgrunn fra Herd og Rosenborg. Han har spilt seks kamper og scoret ett mål for AaFK i Eliteserien. 

- Hvorfor hadde du lyst til å komme hit?

- Jeg har lyst til å spille, og jeg synes det ser ut som at Kongsvinger er et veldig spillende lag. Det kan passe meg veldig bra. Jeg kjenner veldig lite til byen, men jeg vet at KIL var i play off i fjor og har mange gode spillere. Jeg syntes det hørtes veldig spennende ut, sier 20-åringen. 

Han er en lokal spiller som signerte for Aalesund for noen år siden, og har vært i klubben en stund. I AaFK-leiren har de tro på at dette en god løsning for både spilleren og klubbene.

- Når Kongsvinger hadde et såpass sterkt ønske om å låne Oscar, var det en enkel beslutning for oss. Oscar trenger så mye spilletid på høyest nivå som mulig for å utvikle seg videre, og vi tror dette er en god «match», sier sportslig leder Bjørn Erik Melland. 

Les også: Inviterer til folkefest og feiring av verdensmester Thingnes Bø

Sportlig leder i KIL, Espen Nystuen, har jobbet godt med å få overgangen på plass de siste dagene. 

- Lånet gjøres utenfor transfervinduet, og er mulig på grunn av den nasjonale utlånsordningen. Marius Aamodt Eriksen er på vei tilbake fra skade, og Victor Grodås har gjort det utrolig godt som midtstopper, sier Nystuen og fortsetter: 

- Dette gjør at vi følte at vi hadde et ekstra behov for mer dekning på venstre back. Oscar er opprinnelig midtbanespiller, veldig trygg med ballen, har god motor og god venstre fot. Lånet gjelder i første omgang frem til 31. juli, og vi vil gjøre vurderinger om forlengelse underveis.

Det samsvarer med hvordan Solnørdal selv beskriver seg som spillertype.

- Jeg er en offensiv spiller, som er god med ballen. Som venstre vingback håper jeg å bidra så mye jeg kan offensivt, samtidig som vi sørger for at vi holder nullen. 

- Hvordan er det å komme til en ny klubb to-tre dager før seriestart?

Det er perfekt det! Det er kamper som er gøyest, så det er bare å komme inn i det og begynne å spille med en gang.

Har du ikke sikret deg sesongkort ennå? Da kan du gjøre det ved å følge denne linken!

Annonse fra Obos-ligaen: