Hentes på lån fra Eliteserien: – KIL er perfekt for meg nå

Backen Martin Sjølstad (21) er klar for spill i Kongsvinger. Han hentes inn fra KBK.

Annonse:

– Det kjennes bra. Det skal bli fint å få litt spilletid og kjenne på det å spille kamper igjen. Nå passet Kongsvinger meg perfekt, sier Sjølstad til kil.no.

Han slet med skade i vinter og har ikke fått så mye spilletid som han håpet på etter overgangen fra Strømmen til Kristiansund før denne sesongen. I tillegg har laget slitt i bunnen av Eliteserien.

– Det er absolutt ikke det enkleste, når man ikke tar poeng og man ikke føler man er med på å bidra. I preseason slet jeg med skader og fikk ikke så mange treningskamper. Det var vanskelig å få vist seg frem. En ting er på trening, en annen er i kamp. Timingen for et utlån hit nå, var veldig bra.

Som tidligere Strømmen-spiller, og med et par gamle kjente i KIL-stallen, har han fulgt litt med på sine nye lagkamerater på avstand.

– Jeg har sett litt av OBOS-ligaen og kjenner Kristian Jahr og Mac Laham fra før. Det virker som et bra, spillende lag, som kanskje har litt uforløst potensial. Jeg gleder meg utrolig mye til å bidra.

– Har du snakket noe med Jahr og Mac om hva du kan vente her?

– Nei, de visste ingenting før jeg møtte dem i døra her. Vi fikk pratet litt sammen etter det, sier Sjølstad med et smil.

Venstrebacken, som opprinnelig er fra Drøbak, beskriver seg selv på følgende måte:

– En hurtig, løpssterk vingback, som er god til å komme offensivt, rundt på kant og slå innlegg. Jeg håper å bidra defensivt også.

(Artikkelen fortsetter under):

IMG_8777.JPG
FIKK INSTRUKSER: Martin Sjølstad settes inn i spillestilen av Eirik Mæland og Johan Wennberg.

Etter å ha spilt OBOS-liga med Strømmen og nå vært en del av et Eliteserie-lag, føler han seg klar for å bidra raskt.

– Jeg fikk vist mye i den første sesongen min i Strømmen, men i fjor var jeg litt preget av skade. Det samme skjedde før sesongen startet i KBK i år. Det blir fint å komme hit, spille litt OBOS-fotball og prøve å ta nye steg denne gangen.

Les også: Laham reiser videre: - Vi vil takke Mac

21-åringen har vært på radaren til sportssjef Espen Nystuen i flere sesonger.

– Vi fulgte Martin spesielt tett da han spilte for Strømmen, og vet at han er en veldig habil back i OBOS-ligaen. Han har vært litt skadet og ikke fått så mye spilletid for KBK så langt i år, og derfor var det en spiller vi kunne få tak i. Han er en bra offensiv back med en sterk innleggsfot, som vi kan få god nytte av.  

Skader på blant annet Trace Murray og Marius Aamodt Eriksen gjorde at behovet for en forsterkning meldte seg.

– Med flere backer på skadelisten hadde vi et akutt behov for en spiller inn i den posisjonen. Sjølstad var tilgjengelig for oss gjennom den nasjonale utlånsordningen, og han kommer i utgangspunktet på et lån ut sesongen. Dette var den beste løsningen for oss, sier Nystuen.

Annonse fra Obos-ligaen: