Holtan klar for KIL: - Har vært førstevalget hele veien

Spissen Joacim Holtan (24) skal spille for KIL kommende sesong. Han kommer fra FK Haugesund på et lån ut året, med opsjon for kjøp.

Annonse:

Spissen, som spilte sin ungdomsfotball i Start, har en imponerende scoringsstatistikk å vise til. For Mandalskameratene banket han inn 38 mål på 30 kamper, før han tok turen videre til Bryne.

Også der var målsnittet imponerende, og han endte på 30 mål på 50 kamper for laget fra Jæren. Det var nok til at han senere ble hentet til FK Haugesund i Eliteserien.

I fjor høst ble han imidlertid lånt ut til Start, der ble seks scoringer på syv seriekamper i OBOS-ligaen. I den åttende kampen gikk han dog målløs av banen, da det ble stopp mot nettopp KIL i kvalifiseringsoppgjøret vi neppe glemmer med det første.

Nå har 24-åringen signert for KIL og slutter seg til resten av troppen som reiser til Spania på treningsleir grytidlig fredag morgen.

- Jeg tror det blir veldig bra, innleder Holtan.

Les også: Nå kan du sikre deg sesongkort i 2023

KIL-besøk i 2020

Han besøkte nemlig KIL allerede vinteren 2020, den gang på prøvespill. Da ville ikke tilfeldighetene det til at det ble noen overgang.

- Jeg var jo her for tre år siden og fikk et godt inntrykk allerede da, men så var jeg uheldig med en strekkskade og ting ble ikke som det da var planlagt. Og så kom jo korona, og ting endte med at jeg dro til Bryne. Så har veien gått videre derfra, og nå som det var mulig å komme tilbake igjen hit, visste jeg allerede hva jeg kom til og jeg tror det blir bra, forteller Holtan.

Sørlendingen har dermed allerede et godt inntrykk av klubben.

- Først og fremst en veldig jordnær klubb, med bra miljø, fine fasiliteter og samtidig et lag som ønsker å kjempe i toppen, og det fikk jeg jo erfart i fjor, sier Holtan der han sitter i Peisestua på Gjemselund og lar tankene gå tilbake til da KIL med ti mann i store deler av kampen utkjempet hans Start og avanserte til neste runde.

- Den kvalikkampen var kanskje ikke den artigste kampen du har vært med på?

- Nei, for min del, når jeg var på den andre siden, så ønsket jeg selvfølgelig å vinne med det laget. Da var det tungt å gå av banen etter å tape den kampen der.

(Artikkelen fortsetter under):

holtan.jpeg
PRØVESPILL: Joacim Holtan besøkte KIL allerede vinteren 2020. Da ville en skade og korona det til at det ikke ble noen overgang. Nå er han blitt lagkamerat med Victor Grodås (bak).

Elsker å feire

Å score over et halvt mål i snitt for et Bryne-lag, vitner også om at han har noen ferdigheter foran kassa.

- Det ble en del mål, og det er jo litt en slik spillertype jeg er. Liker å score mål og spille fotball, men elsker å feire. Så å score mål er noe jeg liker å gjøre.

- Kanskje KIL-publikumet får se noen spesielle feiringer, eller er det en signaturfeiring?

- Vi får se hva det blir. Jeg håper jo å score flere mål, så vi får se hvordan det blir.

Dialogen med klubbene har vart en periode, før det nå ble enighet rundt en avtale.

- Jeg vet veldig lite, egentlig. Jeg har hatt fokus på mitt og at jeg skulle være best mulig rustet i den klubben jeg eventuelt skulle gå til, hvis jeg ikke skulle bli værende.

Rekker avreisen til Spania

Holtan står med 15 kamper for FKH, og det har ikke vært fullklaff på Vestlandet.

- Det har ikke vært så bra som jeg hadde ønsket. Jeg ble slik sett litt skuffet over hvordan året ble i fjor. Ting gikk ikke som jeg hadde ønsket der. Da jeg fikk muligheten til å komme hit til KIL, sto det høyt på lista.

Les også: Her er listen over vinterens treningskamper

Spissen har store forhåpninger for sesongen som kommer.

- Først og fremst ønsker jeg at vi skal spille gøy fotball, vi skal kjempe - og så håper jeg selvfølgelig at vi er der oppe. At vi når målene klubben setter seg. Så for min del er det jo å plotte meg inn i det laget, det å få så mye spilletid som mulig, prøve å score så mange mål som mulig og forhåpentligvis være den spilleren de tror jeg er og den spilleren jeg håper å være her.

Det er heller ikke dum timing å ankomme Kongsvinger og Gjemselund kvelden før avreise til Marbella i morgen tidlig.

- Ting ble gjort fort da det først var mulig, og da var planen at jeg skal være med. Det blir selvfølgelig veldig bra, sier Holtan med et smil.

Opsjon på kjøp

Holtan kommer på et lån ut sesongen, og KIL har sikret seg en opsjon på kjøp.

- Dermed sitter vi i førersetet på om vi ønsker å kjøpe ham, basert på hva vi ser. Haugesund har vært fine og ryddige i prosessen, og det har vært gode samtaler, sier sportslig leder Espen Nystuen.

Han forteller at klubben har hatt en lengre prosess rundt dette med spiss.

- Vi har hele tiden ment at vi skulle ha inn noen. Vi skal slik det ser ut nå spille med to, og hadde pr. i dag tre rene spissalternativer i Ludvig, Brage og Adem, med Bull i utvikling. Vi har sett på ulike alternativer og selvfølgelig hatt en lang liste med navn vi har jobbet med. Holtan har egentlig vært førstevalget på den lista hele veien. Han er en «proven goalscorer» på dette nivået, jobber hardt, river og sliter og scorer mål.

Les også: I denne gamle kiosken gjør KIL-spillerne en viktig del av treningsarbeidet

I tillegg har klubben fulgt spissen over lengre tid. 

- Vi kjenner ham godt fra før og det er en type vi har hatt under lupen i mange år. Vinteren 2020 var han her på prøve, men da var han uheldig og skadet seg underveis, og ettersom han da kom fra et lavere nivå, lot vi det være. Men det er en grunn til at han var her på prøve, fordi vi allerede da mente at han har noe for seg. Nå materialiserte det seg, og vi håper at det blir vellykket. Det er opp til ham og det er opp til oss, sier Nystuen.

Annonse fra Obos-ligaen: