IMG_4539

Holtan ute på ubestemt tid: - Blytungt

Mandag satt KIL-toppscorer Joacim Holtan på tribunen med armen i fatle. Søndag spilte han i over 70 minutter med avrevet triceps.

Annonse:

Se for deg en spent fiskesnor som plutselig ryker. Det skjedde inne i Joacim Holtans arm mot Raufoss.

Likevel spilte han videre i over 70 minutter.

- Det var en duell etter rundt 29 minutter der. Et utspill fra Agge som Ludvig stusset. Det ble en duell med midtstopperen der, og jeg fikk et touch forbi og han fullførte taklingen. Så vet jeg ikke hva som skjer i duellen, om han fikk et kne i albuen eller om det er en albue, men det skjedde i hvert fall noe i den duellen, som gjorde at tricepsen mest sannsynlig slapp i festet.

Mandag satt på Holtan på tribunen mens lagkameratene trente. Armen er i fatle.

- Jeg har ikke fått hundre prosent bekreftet at det er det som er problemet, for jeg skal ta MR-bilder på torsdag. Mest sannsynlig er det operasjon fredag. Så må de sy sammen tricepsen, som har sluppet.

- Det må jo ha gjort ekstremt vondt?

- Ja, det gjorde veldig vondt, jeg skal ikke lyve. Jeg får mange dueller og gir mange dueller i løpet av en kamp, så jeg har hatt vondt før og spilt med mye smerte. Men jeg tenkte at det var en kraftig blødning, eller det kjentes litt ut som et kraftig kjerringstøt. I pausen tenkte jeg at det var bare å få på en kompresjon og at det ville komme en hevelse. Det var vondt og preget meg, jo, men da jeg tok av kompresjonen etter kampen, så kom egentlig all smerten. Da skjønte jeg at det ikke bare var en vanlig blødning. Jeg hadde ingen kraft da de testet tricepsen.

Les også: Brann-spiss på plass på Gjemselund: - Gøy eventyr å være med på

På Gjemselund frykter man nå at skaden kan bli langvarig, men foreløpig vet ikke Holtan så mye.

- Veldig lite, for jeg har ikke tatt MR ennå, og vi vet ikke helt hva som er avrevet, hvor mye som er avrevet. Men ut fra den røngtenundersøkelsen og ultralyd så det ikke så bra ut. Jeg håper jo bare at MR viser greie bilder og at en eventuell operasjon går relativt bra, men det er ingen som har gitt meg noe tidsperspektiv. Det er vanskelig å si, det er en veldig unormal skade. På fotballbanen skjer det egentlig ikke.

Holtan har banket inn mål i vårsesongen, men kan nå avsløre at skader har preget ham ute på banen over tid. Nå da han håpet at kroppen igjen var på vei tilbake i topp slag, er det brutalt å få en slik beskjed.

- Blytungt. Det er ingenting annet enn på banen jeg vil være på. Det er grunnen til at jeg vil spille fotball. Jeg har brukt lang tid på å komme meg tilbake fra den andre smerten jeg hadde i hamstringen. Jeg har jo spilt fire kamper med strekk i hamstring, og nå kom jeg meg endelig på banen smertefri etter halvannen måned. Nå så jeg lyst på høsten, for laget sin del og for meg å score mål. Så det var en veldig festbrems dette, sier Holtan.

Les også: Kongsvinger-gutt Haga signerte: - En spennende mulighet

Sportslig leder Espen Nystuen synes det er svært kjedelige nyheter, men lar seg samtidig imponere av spissens vilje til å blø for laget.

- Han er ute lenge, virker det som. Det er veldig trist for ham, og så er det dessverre slik som skjer noen ganger. Det må vi regne med, men veldig kjedelig for Joacim som har hatt en litt trøblete siste måned, med litt rusk i hamstring. Han har presset seg gjennom, og er en vanvittig harding. Han spilte 70 minutter med tricepsen rullet opp i skuldra, så det er klart at han er en tøffing som går på uansett, sier Nystuen og tilføyer:

- Det er bare for ham å komme seg så raskt tilbake som mulig, samtidig som han må være tålmodig. Han kommer til å lykkes når han kommer tilbake, men inntil da skal vi bare støtte ham og rehabilitere så godt han kan.

Annonse fra Obos-ligaen: