Holter: - Klar når det smeller

Gruegutten Harald Holter har vært ute med et lite skadeavbrekk, men betrygger KIL-fansen med at han skal være klar da det hele gjelder.

Annonse:

25-åringen Harald Holter nærmer seg sin 7.  KIL-sesong, og Gruegutten forteller om en oppkjøring som for hans del har vært ekstra utfordrende. 

- Nå har jeg jo gått litt småskadet en måneds tid, så for min del er det jo ekstra kjedelig om dagen. Jeg merker jo at vi alle ønsker oss skikkelige kamper nå, så får vi håpe at vi snart får oppleve det, forteller Holter kort tid etter fredagens økt på Gjemselund.

Holter har nemlig av nevnte grunn trent alternativt de siste ukene, og har ikke fått trent normal fotball med lagkameratene i KIL.

- Jeg fikk en strekk i leggen for en måneds tid siden, og har egentlig holdt meg unna fotball siden den tid. Nå har det vært gym med mye sykkelintervaller og stakemaskin, så kroppen har jeg fått holdt i gang, men fotballen savner jeg merker jeg, fortsetter Holter.

På spørsmål om en spikret dato rundt seriestart hadde satt fortgang i opptreningen så er Harald mer usikker. 

- Det hadde kanskje det, ler midtbanespilleren og forteller om en kropp han tester daglig for å vurdere hvor mye han tør å pushe kroppen. 

- Nå styres det hele av smertene. Jeg har jo ikke så mye vondt heldigvis, men jeg beveger meg rolig fremover da jeg kjenner at det fungerer. Det går heldigvis i riktig retning, og da skal jeg være klar da det smeller, fortsetter 25-åringen. 

IMG_4029
- Takk og lov for at vi får trene normalt i år, uttaler Harald Holter. 

Mangler referanser

Holter forteller også om en spillergruppe som har gitt han en positiv opplevelse i det som nok et år blir en unormal lang oppkjøringsperiode. 

- Det er vanskelig å bedømme slik man vanligvis kan når vi ikke får spilt noen kamper. Uten kamper så vet vi jo mindre om hvor vi står, men de nye ansiktene virker positive, og jeg tror vi har en god mix av personligheter her. 

Skrur vi klokka 1 år tilbake så var også situasjonen rundt seriestart og mangel på treningskamper ganske lik dagens situasjon, men Harald ser heldigvis et viktig lyspunkt. 

- Takk og lov for at vi får trene normalt i år. Det preget oss alt for lenge i fjor, og den måten vi trente på ga oss lite (avstandstrening journ. anm.). I år har vi kunne trene relativt normalt hele veien, og det har vært viktig for oss.

Skryter av ungguttene 

Harald tar seg også tid til å skryte av de unge og lokale ungguttene som er fremadstormende i en KIL-tropp som per i dag teller 20 mann. 

- Jeg skulle jo helst vært 16 år selv, og det er gøy å se den utviklingen de har hatt. Spesielt Jesper (Grundt red. anm.) tok store steg i fjor, og gjorde seg jo ikke bort i de kampene han fikk. Det er moro å se at det kommer flere spennende spillere oppover, og spesielt moro er det at de er lokale. 

- Det gjøres en god jobb med talenter i KIL, så det er gøy å se alle som får muligheten, forteller Holter videre. 

Godt motivert

På spørsmål om motivasjonen bak nok en KIL-sesong så er 25-åringen klar på at det frister like mye nå som tidligere. 

- Det føles egentlig likt som tidligere. Forskjellen er at vi er på et nivå lavere, men jeg føler at vi er på vei mot en god opplevelse hele klubben.

Holter er også raskt med å sammenligne dagens situasjon som det han var med på i 2015. 

- Jeg var med på et opprykk i 2015, og det ga hele gruppa og klubben et skikkelig boost vi holdt på lenge. Kanskje vi kan oppleve noe lignende i år, som vi kan leve på også neste år, spør han retorisk. 

- Jeg finner likheter i måten vi trener på. Johan (Wennberg red. anm) var jo med i 2015, og det føles som vi er inne på et likt spor med tanke på fokuset vi har på intensitet. Nå har vi ikke fått spilt noen kamper enda, men jeg tror også at vi kan by på litt av den samme angrepsfotballen vi holdt på med den gangen vi var skikkelig gode. 

Annonse: