Holters deilige revansje: - Utrolig digg

Harald Holter ble matchvinner for andre kamp på rad. Denne gangen fikk han revansjen han ønsket seg mot Grorud.

Grorud - KIL 1-2 (0-1)

Alle med hjertet i KIL vil helst glemme at det var nettopp på Grorud at nedrykket kom i 2020. Siden har de røde og hvite reist seg og rykket overbevisende opp igjen på første forsøk.

I tillegg har de virkelig funnet formen, og kronet en strålende drøy uke med lagets tredje strake seier.

- Det er utrolig digg. Litt med måten det skjer på også. Det er ikke noen god kamp, men vi er blitt gode til å ta med poeng på litt luggete dager. Vi kjemper med oss tre poeng, og kriger med alle triksa vi har. Det er deilig at det funker, sier en strålende fornøyd Holter rett etter kampslutt.

Han ble matchvinner på nesten identisk vis som mot Bryne, selv om det da ble kreditert som selvmål.

- Denne kan det hende jeg får også, gliser Grue-gutten.

KIL hadde ballen veldig mye i starten av kampen uten å skape noe særlig av overtaket. Plutselig kom det et skremmeskudd fra hjemmelaget, men August Strömberg avverget halvsjansen etter drøye kvarteret.

KIL fikk så en brukbar mulighet på frispark fra like utenfor 16-meteren, etter at Martin Tangen Vinjor ble felt stygt etter 20 minutter. Forsøket fra Martin Sjølstad gikk like over.

Men så fant KIL endelig ut av det lave Grorud-laget. Da de blågule var litt framme i banen, kom åpningene. Victor Grodås tok med seg ballen fremover og slo en nydelig ball inn i bakrommet til Martin Tangen Vinjor. Han kikket opp og så at Mathias Bringaker hadde løpt seg fri inne i boksen.

Pasningen på tvers forbi keeper var en perfekt gave til kompisen, som ikke gjorde noen feil da han enkelt ekspederte kula inn i det gapende målet omtrent akkurat idet stadionuret hadde rundet halvtimen.

IMG_1812.JPG
MÅLSNIK: Mathias Bringaker fikser 1-0-ledelse til KIL på pasning fra Martin Tangen Vinjor.

Grorud så ut til å våkne etter baklengsen og tok litt over inn mot pause. Som vanlig sto August Strömberg i veien for det som kom.

Den andre omgangen startet også bra for KILs del, og det var gått litt over kvarteret da Harald Holter fortsatte der han slapp mot Bryne sist. Han satte inn en corner fra Mathias Gjerstrøm til dobling av ledelsen.

I fotball følger ofte mål etter mål, og så også denne gangen. Grorud reduserte til 1-2 bare minuttet etter at KIL hadde jublet for dagens andre scoring.

Utover i kampen ble det en forsvarskamp, og et heroisk hjemmelag jaget på for utligning, mens KIL-gutta forsvarte seg både smart og effektivt.

Jubelbrølet fra Eirik Mæland hørtes godt over kunstgresset da dommeren blåste av kampen, til en drøy ukes tredje strake 2-1-seier for KIL.

I neste kamp kommer Start på besøk. Da er det kronekamp med gratis inngang for alle, og nå håper og tror dagens kaptein Holter på mange tilskuere.

- Det bør bli minst 3000 tilskuere da, så jeg gleder meg til det, sier han med et stort smil.

Mål: 0-1 Mathias Bringaker (31.), 0-2 Harald Holter (60.), 1-2 (61.).

Slik stilte KIL: August Strömberg - Kristian Jahr, Fredrik Holmé, Victor Grodås - Daniel Lysgård (Kevin Egell-Johnsen fra 58.), Harald Holter, Mathias Gjerstrøm, Martin Sjølstad - Martin Tangen Vinjor (Tobias Bjørnebye fra 90.), Mathias Bringaker (Ludvig Langrekken fra 71.), Martin Hoel Andersen.

Innbyttere: Mats Lindegaard, Per-Magnus Steiring, Kevin Egell-Johnsen, Jesper Grundt, Sander Marthinussen, Ludvig Langrekken, Nikolai Ronaldo Bull Jørgensen, Oliver Banken Sandberg, Tobias Bjørnebye.