Imponert Thodesen

På lørdag er det Kvik Halden som står på motsatt banehalvdel på Gjemselund. Få med deg hva bortelagets trener Tor Thodesen har å si om 2021-sesongen, kampen på lørdag og fotballen.

Annonse:

Kvik Halden tar turen til Gjemselund førstkommende lørdag, og lagets trener - Tor Thodesen, som tok over haldenserne i forkant av årets sesong, er klar på at lagets foreløpige 5.plass i PostNord-ligaen ikke er av det overraskende slaget. 

- På en måte ligger vi omtrent der vi var tippet før sesongen, men det er jo klart at når man er ny et sted, så tenker man at man skal gjøre det bedre. Så sånn sett så har det kanskje blitt litt dårligere enn man drømte om, men vi er kanskje omtrent der vi skal være, forteller Thodesen. 

Billetter til KIL - Kvik Halden kan du sikre deg her!

Hva er egentlig potensialet til Kvik Halden?

- Med det skillet som går mellom PostNord og OBOS med tanke på økonomi så skal det mye til for at et lag som Kvik Halden kan rykke opp. Hvis ikke vi blir mye bedre på å hente penger fra byen og regionen, eller blir mye bedre på spillerutvikling så skal det mye til for at vi kan ta steget opp til OBOS.

Men at laget har drømmer - det er klart:

- Vi er jo der vi har vært i mange sesonger på rad nå. Alle må ha noe å strekke seg etter, men det er selvfølgelig en drøm. Den skal man ha i Halden også, men akkurat nå er det ikke veldig realistisk slik jeg ser det. 

Skjønte det tidlig

Thodesen forteller også at PostNord-ligaen avdeling 1 ser ut til ende slik mange spådde, og for sin egen del tok det ikke lang tid før han forstod hvilke lag som ville knive om et opprykk.

- Jeg hadde ikke et så godt grunnlag før sesongen. Jeg kjente ikke så godt til ligaen i grunn, men når vi kom i gang så skjønte vi raskt at Hødd og Kongsvinger er bedre enn de andre lagene. 

KILs eneste tap i år kom borte mot Kvik Halden - hvordan reflekterer du rundt det?

- Jeg sa det allerede i garderoben til gutta etter kampen at det ville forundre meg om KIL gikk på så veldig mange flere tap i år.  Og etter den kampen har jo KIL sett bunnsolide ut. 

KIL har som kjent ikke gått på flere tap i inneværende sesong, og Thodesen innrømmer at 3-2-seier de satt igjen med etter 5. serierunde i Halden var av den noe heldige sorten:

- Det er det ikke noe tvil om. Vi ga KIL en god match og vi vant på at vi ikke var feige. Vi scoret vinnermålet på at vi øste på når KIL utlignet. Vi hadde en god mentalitet, og gjorde en god kamp, men det er klart at vi hadde litt stang inn der, fortsetter Kvik Halden-treneren.

To lag uten press

Foran lørdagens kamp mot Kongsvinger på Gjemselund har treneren konkludert med at de to lagene som møtes tilnærmet spiller uten press - for serien er i hans øyne avgjort.

- Det blir en utfordring å komme til Gjemselund. Vi kommer dit uten særlig press på oss. Nå er det jo slik at det heller ikke er stort press på Kongsvinger i mine øyne, for ting er avgjort. Samtidig er vi sugne på å vise hva vi kan. Vi hadde vært en livsfarlig motstander for Kongsvinger hadde det vært like jevnt som i den andre avdelingen. 

- Det er avgjort i både topp og bunn. Så kan man sikkert spekulere i at Asker kan hente igjen Hødd, men når de møter KIL over to kamper så tror jeg neppe det skjer.

KIL er vel kanskje motivert for å slå tilbake etter tapet i sommer?

- Man må gripe etter det man har for å skape ekstra motivasjon. Det sier vel alt om hvor lite spenning det er i avdelingen, svarer Thodesen. 

- Vi har litt utfordringer hos oss også, så det blir en god utfordring. Blant annet med et par skader, og en karantene på den viktigste midtbanespilleren vår.

KIL.no understreker at KIL har seks kamper igjen å spille, og avstanden ned til Hødd er 8 poeng - alt kan fremdeles skje. 

Imponert over KILs snuoperasjon

Kvik Haldens erfarne hovedtrener tar seg også tid til å reflektere rundt fotballen anno 2021. I 55-åringens øyne har Kvik Halden og KILs avdeling bydd på litt annet. 

- Det har blåst en vind i fotballen i det siste. Det har handlet om spille seg ut bakfra, ha mange pasninger på egen halvdel. Det er det man må mestre, og det er det som er fin fotball, det har nesten blitt en sannhet i det, forteller Thodesen.

- Men ser man på vår avdeling så er det de lagene som har spilt en mye mer effektiv fotball som har gjort det best. Det å greie å kombinere det å spille på bakken, samtidig som man er gjennombruddshissig. Der er nettopp KIL, Hødd og Asker. 

Og Thodesen har latt seg imponere over KILs spillestil i 2021. 

- Kongsvinger har fått kjenne på hvor tøft det er å følge den trenden man har hatt i fotballen. Sett fra utsiden har man hatt et stilskifte man har gjennomført på en solid måte, og det imponerer meg.  

KIL møter Kvik Halden lørdag kl. 15.00 på Gjemselund. Billetter sikrer du deg her.

Spilt S Vunnet V Uavgjort U Tap T + - +/- Poeng P Form
1 Sogndal Sogndal 4 2 2 0 6 3 3 8 U V U V
2 Kongsvinger Kongsvinger 4 2 2 0 8 6 2 8 V U U V
3 Levanger Levanger 4 2 1 1 9 4 5 7 U V V T
4 Egersund Egersund 3 2 1 0 10 7 3 7 V U V
5 Stabæk Stabæk 3 2 1 0 5 2 3 7 U V V
6 Bryne Bryne 4 2 0 2 4 3 1 6 V T T V
7 Moss Moss 4 2 0 2 5 7 -2 6 V T V T
8 Lyn Lyn 4 1 2 1 5 5 0 5 T U V U
9 Vålerenga Vålerenga 4 1 2 1 5 6 -1 5 U V T U
10 Ranheim TF Ranheim TF 4 1 1 2 7 7 0 4 T V T U
11 Sandnes Ulf Sandnes Ulf 4 1 1 2 7 8 -1 4 T T V U
12 Aalesund Aalesund 4 1 1 2 5 8 -3 4 U V T T
13 Åsane Åsane 3 0 3 0 5 5 0 3 U U U
14 Mjøndalen Mjøndalen 3 0 2 1 3 5 -2 2 U T U
15 Start Start 4 0 2 2 4 8 -4 2 T T U U
16 Raufoss Raufoss 4 0 1 3 2 6 -4 1 U T T T

Annonse fra Obos-ligaen: