Internasjonale referansen i Degerfors

Et sammensatt G16-lag målte krefter mot Degerfors i dag.

Annonse:

Degerfors sitt A-lag spiller i Allsvenskan og har historisk sett mange år bak seg i den øverste divisjonen i Sverige.

Klubben er også kjent for å ha utviklet flere gode spillere, blant andre Ola Toivonen. Sven-Göran Eriksson hadde for øvrig en av sine første trenerjobber i Degerfors. 

Mandag tok KILs G16-lag turen til Degerfors for å måle krefter mot det som er Värmland beste G16-lag. Et sammensatt lag bestående av spillere fra KIL Toppfotball, KIL Fotball, Flisa og Arvika fikk bryne seg på god motstand mot et velspillende og ballsikkert hjemmelag.

Degerfors vant kampen fortjent 1-0, men KIL-gutta hadde momentum mot slutten av andreomgang, og var nære å skape et par gode sjanser til å score.

Dagens kamp var årets andre mellom lagene. I sesongoppkjøringen møttes lagene på Gjemselund. 

- Vi har fin kontakt med Degerfors om å spille treningskamper mot hverandre. Det har vært en veldig bra dag i Degerfors i dag, med god motstand, nydelig naturgressbane og service i verdensklasse, sier KILs Erik Gusterud, som har ansvar for KILs samarbeid med de lokale klubbene. 

:Klubbens G16-lag er for øvrig også med i Nasjonal G16-serien, som gir mulighet for god nasjonal kamperfaring for distriktets 15- og 16-åringer. I tillegg spiller KIL Fotball i Interkrets G16. 

Annonse fra Obos-ligaen: