Jalasto legger opp

2020 blir Ville Jalastos siste år som toppfotballspiller.

Annonse:

Den rutinerte finnen signerte for KIL helt på tampen av 2018, og satt på det tidspunktet navnetrekket på en kontrakt som gjorde han til KIL-spiller fram til utgangen av 2020. Nå har to år gått, og finnen har bestemt at nok får være nok.

- For min del har det vært noe jeg har hatt i bakhodet en god periode. Jeg begynner jo å bli eldre, og har jo sett at det kan være godt å kunne ha en litt mer vanlig jobb til tider. Med barn i hjemmet så kjenner jeg at det kan bli godt med litt mer fri i helger og på tidspunkt andre vanligvis har fri.

Skulle gjerne avsluttet annerledes

Med 145 kamper i den norske Eliteserien, og 130 kamper på finsk toppnivå er det en fotballspiller med en god CV som nå setter karrierepunktum.

- Jeg kan si meg fornøyd med fotballkarrieren. Jeg har fått oppleve mye både her i Norge og i Finland. Landskamper for Finland, og mye annet jeg er stolt av, så alt i alt må jeg si meg fornøyd.

KILs draktauksjon avsluttes søndag 20. desember.

Nå er det pappapermisjon som venter for finnen, før det blir nye utfordringer. Jalasto har en mastergrad i matematikk han håper han får bruk for på nyåret.

- Noen måneder hjemme blir fint før jeg blir jobbsøker. Jeg er spent på overgangen, og jeg vil nok savne garderoben, treningshverdagen og kulturen i en fotballklubb - men jeg føler at tiden er inne, og dette er nok riktig tidspunkt å gi seg på. Samtidig skulle jeg gjerne sett at jeg kunne avslutte med noe annet enn et nedrykk, men dessverre ble det sånn.

IMG_5828
41 kamper og 3 mål ble fasiten for finske Jalasto i KIL. Nå legger 34-åringen fotballskoa på hylla.

- Jeg husker da jeg kom til KIL hvor overrasket jeg ble over hvor proff klubben er på alle områder. Nå tror jeg man skal bygge på det som fungerer bra. Det er mange gode fotballspillere i klubben, og et nedrykk kan jo åpne muligheten for de yngre spennende fotballspillerne som er i klubben.

Og Jalasto lover å komme tilbake - men da som pensjonert fotballspiller. Og han lokkes til Kongsvinger av samme grunn som mange andre pensjonerte fotballspillere.

- Golfbanen på Kongsvinger er fantastisk, så jeg blir å se der igjen. Det er helt sikkert, så skal jeg heie på KIL fra tribunen.

Ville2
Legger opp: Ville Jalasto legger opp som fotballspiller. Nå blir det pappapermisjon og utfordringer utenfor fotballbanen.

Takker for innsatsen

- Vi takker Ville for innsatsen gjennom to år. Ting ble jo ikke som verken vi eller han hadde håpet og trodd, men sånn er dessverre fotballen noen ganger, forteller KIL-sjef Espen Nystuen og fortsetter:

- Ville er en utrolig hyggelig og sympatisk fyr, som er klok og har bidratt med klare tanker i evalueringsprosessen som vi vil ta med oss videre inn i fremtiden.

Ville Jalasto

  • Født: 19. april 1986.

  • Aktuelt: Legger opp som fotballspiller.

  • Tidligere klubber: FC Honka (2005-2008), Aalesund (2009-2012), Stabæk (2012-2015) og HJK Helsinki (2015-2018).

  • Seks a-landskamper og 14 U21-landskamper for Finland.

Annonse fra Obos-ligaen: