- Kan gi oss et konkurransefortrinn

KIL har inngått et samarbeid med Mapei Sport som gir KIL tilgang på det samme testregime som store internasjonale klubber.

Annonse:

Onsdag ble KIL-gutta testet gjennom det samme testregime som storklubber som A. S. Roma, Juventus og flere.

Det er gjennom klubbens nye hovedsponsor - Mapei - at avtalen med Mapei Sport har gått i orden. 

KIL-sjef Espen Nystuen forteller:

- Mapei har åpnet døra til et veldig spennende samarbeid med Mapei Sport. Vi har vært i Italia to ganger og fått en veldig god link med Ermanno Rampinini.

- Vi har nå blitt en del av lagene som Mapei Sport tester. Det er vi veldig stolte av og det er ordentlig stas, legger Nystuen til.


Rampinini, som  er leder ved Mapei Sport "Human Performance Lab", hadde med seg seks teknikkere til Kongsvinger.

Det ble gjennomført seks tester.

- Det er det samme testbatteriet som store klubber. Juventus, Roma, Sassuolo, Nantes og Marseille. Og nå KIL. Det er veldig interessant å se hvordan vi ligger an, fortsetter KIL-sjef. 

Torsdag morgen ble testresultatene presentert for KIL-ledelsen.

- Vi må klare å gjøre noe ut av det. Vi får hjelp til å bearbeide resultatene. Målet er at vi skal få maksimalt ut av oss selv. Det er verdensklassenivå over denne testingen.

Kongsvinger som klubbe leter alltid etter konkurransefortrinn. Nystuen mener at samarbeidet med Mapei Sport kan gi klubben resultater på sikt. 

- Vi leter alltid etter konkurransefortrinn og vi mener dette kan gi oss det. Det er ingen andre lag i Norge som holder på med det. Vi snakker om å ha de beste folkene i verden til å teste oss å hjelpe oss til å sy opp et opplegg som gjør at vi kan trene som de beste i verden. Over tid vil det gi resultater, avslutter KIL-sjefen. 

Rampinini, fra Mapei Sport, forteller om testene:

- Vi har utført fysiologiske tester for å måle de fysiske kvalitetene som er mest relevante for å prestere på fotballbanen.

Mapei Sport jobber sammen med noen av verdens beste atleter, ikke bare i fotball, men også i andre idretter som sykkel og alpint. 

- Målet med å teste er å gi nyttig informasjon slik at man kan optimalisere treningsprosessen, sier Rampinini videre.

- Jeg er veldig nysgjerrig og jeg gleder meg til å bearbeide resultatene. Det er første gang vi er i Norge og jeg vet ikke helt hva jeg kan forvente, men jeg er veldig nysgjerrig og gleder meg til å jobbe med dataen, avslutter Ermanno Rampinini. 

KIL-gutta gjennomførte tester som vurderte aerob kapasitet, evnen til å gjenta repeterte løp, samt styrke og kraft. 


Annonse fra Obos-ligaen: