KIL ble hørt: Får likevel spille i Kongsvingerhallen

Etter først å ha fått nei, fikk KIL etter hvert medhold av Norges Fotballforbund. Det betyr at også de to kommende hjemmekampene kan spilles her på Kongsvinger.

Annonse:

- Vi ønsker naturligvis å spille hjemmekamper her på Kongsvinger. Derfor har vi vært i en prosess der vi har fått tillatelse til å spille i hallen. Det er vi selvsagt glade for, sier KIL-sjef Espen Nystuen.

- Vi har også et ansvar overfor de andre lagene, som konkurrerer med Stabæk og KFUM om opprykk. At de kan spille bortekamp på nøytral bane, ville vært en fordel. Derfor var dette også en seier for fotballens verdier, tilføyer han.

Arbeidet med å skifte ut det dårlige og slitte kunstgresset på Gjemselund er i full gang. Dekket er allerede fraktet vekk, og nå gjenstår noen uker med å legge nytt.

Les også: Her forsvinner det slitte Gjemselund-kunstgresset

Det betyr at de to hjemmekampene som er berammet i den samme perioden må spilles et annet sted.

- Kongsvingerhallen har vært vårt primærønske og Plan A. Som omtalt i media har vi også jobbet med en Plan B, men er tilfredse med at vi nå kan spille hjemmekamper hjemme, sier Nystuen.

- En årsak til at vi ønsker å spille i Kongsvingerhallen, er også at vi setter det sportslige i høysetet. Vi ønsker å gjøre det best mulig, og ser man på statistikken vår på Gjemselund kontra bortebane, er det en fordel for oss å spille på hjemmebane. Slik skal det selvfølgelig også være.

Kampene det gjelder er KIL – Stabæk 27. august og KIL – KFUM 12. september.

- Det har vært en grundig og tidkrevende prosess, men klubben, med arrangementssjef Trond Larsen i spissen, har gjort en kjempejobb med å dokumentere vår side av saken. Vi har hatt veldig god dialog med våre venner i NFF, representert ved leder Øyvind Moltubakk. Han har gjort en veldig grundig jobb, og lyttet, evaluert og reflektert, og slik kommet frem til beste løsning, sier Nystuen, som også vil rette en takk til representantene fra Kongsvingerhallen som har bistått KIL i saken.

Vi kommer tilbake med viktig informasjon vedrørende billetter og det praktiske så snart det lar seg gjøre.

298144260_3319111638335281_8644202452313235147_n.jpg

 

Annonse fra Obos-ligaen: