KIL fosset over Kvik Halden

KIL fosset over Kvik Halden og stoppet ikke før det stod hele 7-0 på Gjemselund lørdag ettermiddag.

Det var gjestene som åpnet best på Gjemselund lørdag ettermiddag. KIL var noe upresise, og et høytstående Kvik Halden var farlig frempå ved et par anledninger.

Etter ti minutter var KIL mer med hjemme på eget gress, og første mulighet kom kort tid etter da Hoel Andersen fikk fyrt av innenfor 16-meteren. Forsøket ble riktignok blokkert. Fem minutt senere var KIL igjen farlige, og Victor Grodås fyrte av. Kvik Haldens keeper reddet, men nå var KIL gode. For kun sekunder etterpå fosset Mathias Gjerstrøm ned mot dødlinja, og fikk lagt en pen ball inn mot mål. Der lurte KIL-kaptein Adem Güven inn ballen fra kloss hold - og 1-0 på Gjemselund.

Minutter senere var Hoel Andersen frempå. Sendte ballen ut til høyresiden der en umarkert Brage Berg Pedersen kunne smelle inn 2-0. Lekkert gjort.

KIL gjorde mål på mulighetene man fikk, det gjorde ikke gjestene, og det kunne raskt stå 2-1 minuttet senere hadde det ikke vært for en meget kvalifisert blokkering av Daniel Lysgård.  I det 24. minutt kunne KIL nok en gang juble - Brage Berg Pedersen fulgte med foran gjestenes mål og lurte inn 3-0.

Og nå måtte nesten kuleramma frem på Gjemselund. Etter halvtimen mottok Mathias Gjerstrøm ballen, og fra omtrent 18-19 meter fyrte midtbaneeleganten av. Ballen gikk i en pen bue over gjestenes keeper - og 4-0 var et faktum.

Publikum rakk vel knapt å sette seg ned igjen etter Gjerstrøms kremmerhus, for to minutter senere stod det 5-0 til KIL. Nok en gang var målscorer Brage Berg Pedersen, som fullførte hattricket sitt på ti minutt der altså - en fantastisk prestasjon.

5-0 holdt seg til pause. En utrolig 1. omgang av KIL.

Ut i 2. omgang hadde KIL, naturlig nok, kontroll. Og omgangens åpning kan vel kategoriseres som ren transportetappe av KIL. Syv minutt ut i omgangen var Martin Hoel Andersen nære ved å øke KILs ledelse ytterligere etter en avslutning fra omtrent seks meter. I det 67. minutt var det KIL-kaptein Adem Güvens tur til å prøve seg, men avslutningen gikk via en motstander og ut til hjørnespark.

Fire minutter senere var det klart for mer jubel. Oskar Wang leverte ballen ut til Jesper Grundt som fra omtrent 16 meter fyrte av et herlig skudd - og det stod hele 6-0 på måltavla på Gjemselund. Mer mål skulle det også bli, for når Daniel Lysgård kom seg pent ned mot dødlinja og fikk slått inn kunne Martin Hoel Andersen heade inn dagens 7. KIL-mål.

Flere mål ble det ikke, og i følge Fozzum.com er det KILs største seier i seriesammenheng siden 1972(!) - den gangen slo KIL Ullern 10-1.

KIL - Kvik Halden 7-0 (5-0)
PostNord-ligaen avd 1
Gjemselund stadion
1 225 tilskuere

Mål: 1-0 Adem Güven (20.), 2-0 Brage Berg Pedersen (24.), 3-0 Brage Berg Pedersen (30.), 4-0 Mathias Gjerstrøm (32.), 5-0 Brage Berg Pedersen (35.), 6-0 Jesper Grundt (71.) 7-0 Martin Hoel Andersen (79.)

KIL (4-4-2): August Strömberg - Daniel Lysgård, Christian Røer (Wang fra 64.), Matias Aadnøy, Victor Grodås (Murray fra 45.) - Harald Holter, Sander Marthinussen, Mathias Gjerstrøm (Grundt fra 45.), Martin Hoel Andersen - Brage Berg Pedersen (Langrekken fra 64.) og Adem Güven (Laham fra 72.).

Benk: Andreas Vedeler, Trace Murray, Alexander Håpnes, Oskar Wang, Jesper Grundt, Mac Laham, Oliver Banken Sandberg, Sebastian Fjose Berg, Ludvig Langrekken.