KIL G15 til topps i sin gruppe i OBOS Nasjonal

Kongsvinger og Sogndal har gjort opp en gang allerede denne lørdagen. Det endte med 6-5-seier til KIL. Dermed vant de sin gruppe i nasjonal serie.

Annonse:

Mens A-laget reiste vestover for bortekamp i OBOS-ligaen mot Sogndal, har en buss rullet andre veien.

På Gjemselund var det nemlig klart for det tilsvarende oppgjøret, i OBOS Nasjonal G15.

- Det var en innholdsrik kamp, der det bølget veldig frem og tilbake. Vi møtte et lag som er ganske dyktige på kontringer, og vi ga bort ballen i noen gunstige situasjoner for dem, sier trener Armin Ghameni.

Snuoperasjon og karakter

Og for en målfest det ble. Til pause sto det «bare» 1-1, etter at Sogndal først hadde tatt ledelsen, men utligningen kom etter halvtimen.

- Vi gjorde noen justeringer i pausen, med bytter og endringer, for vi følte at vi kunne straffe dem hvis vi var litt mer direkte. Så fikk vi baklengs i stedet, men sto i det. Det førte til tre-fire scoringer etter mer direkte spill, og en del gode enkeltprestasjoner av våre spillere som var veldig, veldig bra.

Det unge KIL-laget skulle få flere smeller på nesa, for Sogndal tok ledelsen både 3-1 og 4-2, men hjemmelaget nektet å gi seg.

En kruttsterk snuoperasjon fulgte, og det må ha vært god coaching av Armin Ghasemi som ledet laget. Hele fire mål ble satt inn av innbyttere.

Sivert Nordli Borg og Hasnen Rahmat scoret to hver, mens Oliver Bjerke Reierstad og Johannes Marinius Simonsen sto for de øvrige målene.

- Vi har en sterk vinnermentalitet i den gjengen, og vi har hatt en sterk evne til å snu kamper gjennom hele sesongen. Når vi får både 1-3 og 2-4 er det lett å gi opp, men de er rolige. De får ikke panikk, vi ser det på kroppsspråket. De er rolige, og det er det de beste gjør. De er unge og har noe å lære, men det er en del karakter og tøffinger på det laget. De stepper opp når presset er størst, roser Ghasemi.

De tre poengene betyr at Kongsvinger kapret førsteplassen i gruppa. Etter syv spilte kamper står de med 18 poeng. Bak seg har de Sogndal, Odd, Raufoss og Mjøndalen.

(Artikkelen fortsetter under):


- Viktig for utviklingen

Seieren betyr også at de som gruppevinner skal møte en rekke klubber med store navn. Gruppevinnerne skal nemlig inn i en egen serie i høst.

Der finner vi lag som Rosenborg, Viking og Tromsø.

- Vi ser på noen av lagene som har vunnet de andre puljene, med klubber som Rosenborg og Viking, fra en storbyskala med ganske mange tusen innbyggere flere enn lille Kongsvinger har. Så det er en sterk prestasjon, sier Ghasemi.

Han ønsker også å trekke frem det gode samarbeidet med klubber i nærområdet, som gjør det mulig å legge til rette for at spillerne får best mulig matching og referanser.

- Flere av disse spillerne holder til daglig til i våre gode samarbeidsklubber Flisa, Nittedal og Ull/Kisa, som gjør en veldig god jobb i deres egen hverdag. Hos oss på Kongsvinger får de i tillegg en svært viktig kamparena, der de får testet seg mot de beste og høyest mulig referanser når de møter de beste i Norge.

- Det viktigste er ikke å alltid vinne i denne alderen, men å få målt seg mot best mulig motstand. Med seieren i gruppa får vi nå en enda bedre kamparena på høsten, og det er veldig utviklende, fastslår Ghasemi.

Mål: 0-1 (16.), 1-1 Oliver Bjerke Reierstad (30.), 1-2 (48.), 1-3 (52.), 2-3 Johannes Marinius Simonsen (57., str.), 2-4 (67.), 3-4 Sivert Nordli Borg (72.), 4-4 Nordli Borg (74.), 5-4 Hasnen Rahmat (77.), 6-4 Rahmat (90.), 6-5 (90+5.).

Slik stilte KIL: Markus Andre Ludvigsen – Bavishan Bavis Kantharoopan, Alexander Evald Jacobsen, Einar Heisholdt Andresen, Henok Habtemarian, Fredrik Tunhøvd Bøsterud, Yannick Santos Lima, Matvii Ostrishchenko, Vetle Lysell, Jakob Granlund Magnussen, Johannes Marinius Simonsen.

Innbyttere: Oliver Bjerke Reierstad, Sivert Nordli Borg, Noah Granhaug Enderud, Roland Platek, Syver Ek Skarnes, Hasnen Rahmat, Henos Gezai Zerahaimanot.

Annonse fra Obos-ligaen: