KIL klare for kvalik - møter Sandnes Ulf borte torsdag

Det gikk ikke som vi håpet på i siste seriekamp hjemme mot Fredrikstad, men KIL endte topp seks og skal spille kvalik.

Annonse:

KIL - Fredrikstad 0-1 (0-0)

Et selvmål ble forskjellen på lagene da KIL tok imot FFK i returen til Gjemselund. Tapet betyr at Kongsvinger og Sandnes Ulf bytter plass på tabellen, og at KIL endte som nummer seks. 

Dermed skal KIL til nettopp Sandnes for å spille den første kvalikkampen torsdag kveld. 

Lørdagens kamp startet med at KIL fikk en ålreit mulighet ved Ludvig Langrekken som ble blokkert til corner og en heading fra kaptein Adem Güven på et frispark i løpet av de ti første minuttene. 

Så ble det mer og mer KIL utover i omgangen, uten at de klarte å skape de helt store sjansene. Langrekken fikk en brukbar mulighet til etter 35 minutter, og så et skuddforsøk fra distanse like etterpå. 

Lagene gikk til pause på 0-0, og på det tidspunktet var fortsatt femteplassen KILs.

Etter hvilen gikk det galt. 

I det 52. minuttet kom meldingen over høyttaleranlegget om at Sandnes Ulf hadde tatt ledelsen i sin kamp, og noen minutter senere om at de hadde doblet. En stund etter det igjen havnet FFK i ledelsen på Gjemselund etter et selvmål.

Utover i kampen forsøkte KIL å skape sjanser for å utligne og dermed ta tilbake femteplassen som ville gitt hjemmekamp torsdag, men lyktes ikke. 

- I 2. omgang blir vi flate og passive, legger oss lavt og kommer ikke ut av egen banehalvdel. Da blir det vanskelig å skape målsjanser. Vi skaper altfor lite. 1. omgangen er grei, og da vi går til pause er tanken at det er om å gjøre å knekke dem. Så får de i stedet 1-0 på en liten klønete måte, sier KIL-trener Eirik Mæland.

- Er de litt slitne eller er det noe mentalt som mangler før det braker løs i kvaliken?

- Vi må i hvert fall finne ut av det, for vi var i en posisjon hvor vi trodde det skulle gi oss energi, ikke tappe oss for energi. Vi må komme oss i angrepsposisjon igjen, slik vi har vært i hele sesongen.

(Artikkelen fortsetter under):


Samtidig er Mæland naturligvis opptatt av å få alle på beina igjen. Eksempelvis har Trace Murray slitt med sykdom og Mathias Bringaker hadde en liten kjenning i låret. 

Og i skuffelsen over tapet, må man heller ikke glemme at nyopprykkede KIL faktisk skal spille kvalifisering om opprykk til Eliteserien etter å ha endt topp seks på tabellen.

- Sesongen er jo veldig god, og vi hadde tatt dette hvis vi hadde fått det før sesongen. Men fotball er i nuet, og man er i et hamsterhjul som går uke etter uke. Vi blir preget av siste kamp. Nå må vi bare riste av oss skuffelsen og gå på igjen. Mot Sandnes Ulf blir det en åpen og jevn kamp som vi absolutt har mulighet til å vinne. Vi må samle oss og legge en god plan.

Mål: 0-1 Selvmål (72.).

KIL (4-4-2): August Strömberg - Fredrik Holmé, Kristian Jahr, Lars Christian Krogh Gerson, Martin Sjølstad (Berg Pedersen fra 90.) - Martin Tangen Vinjor, Harald Holter, Tobias Bjørnebye (Murray fra 68.), Martin Hoel Andersen - Ludvig Langrekken (Taylor fra 81.), Adem Güven (k.).

Innbyttere: Isak Midttun Solberg, Daniel Lysgård, Marius Aamodt Eriksen, Trace Murray, Oliver Banken Sandberg, Eric Taylor, Nikolai Ronaldo Bull Jørgensen, Brage Berg Pedersen, Mathias Bringaker.

Annonse fra Obos-ligaen: