KIL knuste Fløy

KIL slo Fløy 4-1 onsdag kveld og er med det videre i NM.

Det åpnet jevnt på Gjemselund onsdag kveld. KIL spilte ball, og den største muligheten kom etter snaue 10 minutt da Ludvig Langrekken fikk fyrt av. Ballen gikk riktignok litt utenfor den bortre stolpen.

Fem minutter senere presset Hoel Andersen gjestenes Ystanes hardt, og Ludvig Langrekken fikk plukket opp den løse ballen, Spissen kom seg til en avslutning, men forsøket ble blokkert. På returen var riktignok spisskollega Brage Berg Pedersen forberedt og sendte KIL opp i 1-0.

Etter scoringen svingte det mer på Gjemselund. Fløy var på flere visitter på KILs banehalvdel, men KIL fikk ryddet unna de truslene som dukket opp. KIL var også truende, og etter halvtimen spilt var Matias Aadnøy ikke langt unna å doble ledelsen med et godt hodestøt.

Flere mål ble det ikke i kampens første omgang, og KIL gikk fortjent til garderoben med en 1-0 ledelse.

Etter sidebyttet var det KIL som var det førende laget, og Fløy slapp lite til. I det 56. minuttet mottok Victor Grodås ballen feilvendt og holdt en Fløy-spiller på avstand. Backen fant til slutt Harald Holter bak pressleddet hos gjestene, som spilte ballen ut til venstre. Der fant han Ludvig Langrekken som igjen la videre til Martin Hoel Andersen. KILs nr 8 fikk avansere flere meter uten å bli presset, og i det rette øyeblikket fyrte han av et skudd som endte med å doble KILs ledelse. Pen scoring, og 2-0!

Med en 2-0-ledelse virker KIL komfortable hjemme i flomlyset, og til tider ble det litt for komfortabelt. Spesielt når gjestene får en gratis sjanse etter 68 minutt. KILs keeper Andreas Vedeler var heldigvis på rett sted - til rett tid - og gjorde en meget kompetent redning.

Minutter senere kom det nok en scoring på GJemselund. Martin Hoel Andersen fikk enkelt leke seg med Fløys forsvarere, før han enkelt trillet ballen på tvers til ingen ringere enn Adem Güven. Foran mål fikk KIL-kapteinen en enkel jobb med å øke ledelsen til 3-0.

Fløy skulle riktignok redusere kort tid etter, og litt ut av ingenting stod det 3-1 på Gjemselund.

Adem Güven ville sikre det hele, og chippet pent over Fløy-keeper Knezovic fem minutt før fulltid. 4-1 ble også sluttresultatet på Gjemselund.

Fjerde runde spilles 12.-13. mars 2022. Og hvem KIL møter der trekkes senere i kveld, og publiseres på KIL.no.

KIL - Fløy 4-1 (1-0)
3. runde NM
Gjemselund stadion
803 tilskuere

Mål: 1-0 Brage Berg Pedersen (16.) 2-0 Martin Hoel Andersen (56.) 3-0 Adem Güven (73.) 3-1 Arent-Emil Hauge (76.) 4-1 Adem Güven (84.)

KIL (4-4-2): Andreas Vedeler - Trace Murray, Christian Røer, Matias Aadnøy, Victor Grodås - Harald Holter, Jesper Grundt (Marthinussen fra 75.), Mac Laham (Gjerstrøm fra 75.), Martin Hoel Andersen - Brage Berg Pedersen (Güven  fra 63.) & Ludvig Langrekken (Vinjor fra 63.).

Benk: August Strömberg, Daniel Lysgård, Oskar Wang, Mathias Gjerstrøm, Oliver Banken Sandberg, Sander Marthinussen, Alexander Håpnes, Martin Tangen Vinjor, Adem Güven.