KIL logger av

KIL stiller seg bak boikotten i sosiale medier for å fortsette kampen mot rasisme.

Annonse:

KIL, og mange andre norske klubber, logger seg av sine kanaler i sosiale medier. 

Dette er en felles protest for å vise at fotballen står samlet, og vi stiller oss bak boikotten som har sitt utspring fra Premier League, FA, den engelske spillerorganisasjonen og kvinnenes toppdivisjon i England der aktørene oppfordrer til en boikott av Facebook, Twitter og Instagram fra 30. april til 3.mai.

Denne boikotten vil ikke være nok for å stoppe hatmeldinger som mange mottar i sosiale medier. Samtidig er det en kraftig protest i denne kampen, og det vil fremheve den ansvarligheten sosiale medieplattformer har for å stanse hatefulle ytringer på nett.

En viktig del av det hele er å få en stopp på hatefulle ytringer og kommentarer enkelte tillater å publisere i sosiale medier. Samtidig som det er en tydelig melding til de selskapene som har et ansvar for å fjerne og utestenge brukere som driver med dette. Her gjøres det en for dårlig jobb i dag, og språket som brukes kan i mange sammenhenger både være truende og ulovlig.
En forventning er også at myndighetene gjør mer for å skjerpe lovverket og straffeforfølge de menneskene som i dag kommer med hatefulle ytringer og kommentarer.

KIL ønsker å fortsette å gjøre det vi kan for å bidra i kampen mot rasisme, og vi oppfordrer alle til å ta et standpunkt i denne sammenheng. Del gjerne budskapet vårt, og delta selv i denne boikotten fra i dag fram til mandag 3.mai kl 23.59.

Slik rapporterer du uønskede brukere eller kommentarer:
Facebook
Twitter

Les mer om boikotten her.

Annonse: