KIL så rødt - men kjempet med seg ett poeng

Det ble dramatisk borte mot Senja onsdag ettermiddag.

Annonse:

KIL tok raskt godt grep om oppgjøret i Senjahallen onsdag ettermiddag, og etter svakt slått fem-meter fra hjemmelaget kunne først Adem Güven forsøke seg mot vertenes keeper. Den duellen vant hjemmelagets keeper, men på returen var Hoel Andersen lur og satte enkelt inn dagens første mål.

Utover i omgangen kontrollerer KIL alt. Senja blir liggende lavt, og har et par mindre farlige kontringer å by på som KIL enkelt rydder unna. Spenning skulle det allikevel bli i Senjahallen utover i oppgjøret, for etter 39 minutt feller Daniel Lysgård en motspiller som er på vei mot KILs mål. Etter store protester fra KIL som tydelig mener at forseelsen skjedde utenfor 16-meteren velger dommer å peke på straffemerket - og samtidig sende Daniel Lysgård i garderoben for en tidlig dusj. Dagens første røde kort, og på det påfølgende straffemerket utligner hjemmelaget.

Fem minutter senere skal KIL igjen lage trøbbel for seg selv. Andreas Smedplass er godt utenfor egen boks og roter det til for seg selv etter et tilbakespill fra Trace Murray. I forsøket på å rydde opp ender han opp med å felle en av Senjas spillere. Og raskt opp fra dommerens baklomme er det samme røde kortet igjen. KIL går fra 11 til 9 mann på seks minutt, og nå måtte virkelig KIL grave dypt. 1-1 holdt seg riktignok til pause i Senjahallen.

Med to mann færre ut til 2. omgang skulle det åpenbart bli tøft for KILs gutter innendørs i Senjahallen. Kampbildet var nå noe helt annet enn åpningen på 1. omgang, og det var vertene som kontrollerte både ball og tempo. Etter 58 minutt gikk hjemmelaget oppskriftsmessig opp i ledelsen, og seks minutt etter stod det 3-1 på måltavla.

Og hva det var som nå vekket KIL-spillerne i Senjahallen onsdag ettermiddag er vanskelig å peke på, men en kollektiv innsats som nektet å tape viste seg. Først var Harald Holter sist på ballen etter en godt slått corner av Mac Laham etter 73 minutt. Fem minutter senere var KIL-kaptein Adem Güven nådeløs og fra godt utenfor 16-meteren utlignet han for KIL, og 3-3 var et faktum.

Flere mål - eller røde kort - ble det ikke i Senjahallen, og 3-3 ble sluttresultatet. Godt kjempet av KIL etter både røde kort og tre mål i mot - og ett poeng hjem til Kongsvinger smaker kanskje litt godt allikevel.

Senja - KIL 3-3 (1-1)
Senjahallen
ca 100 tilskuere

Mål: 0-1 Martin Hoel Andersen (5), 1-1 Markus Johnsgård (40), 2-1 Oskar Uteng (58), 3-1 Oskar Uteng (64), 3-2 Mac Laham (74), Adem Güven (78)

Gule kort: Thomas Søren Whalen, Senja. Adem Güven, Mac Laham og Trace Murray, KIL.

Røde kort: Daniel Lysgård og Andreas Smedplass, KIL.

KIL (4-4-2): Andreas Smedplass - Trace Murray, Daniel Lysgård, Christian Røer, Victor Grodås - Harald Holter, Sander Marthinussen (Gjerstrøm fra 80.), Mac Laham, Martin Hoel Andersen (Aadnøy fra 40.) - Ludvig Langrekken (Vedeler fra 45.) & Adem Güven

Benk: Andreas Vedeler, Matias Aadnøy, Mathias Gjerstrøm, Jesper Grundt, Alexander Håpnes.