KIL satte tre nye poeng inn på konto - feiret med fansen

KIL scoret tre ganger og det holdt til seier hjemme mot Mjøndalen. Etter kampen kunne spillere og trenere feire sammen med supporterne på deres nye plassering bak mål.

KIL - Mjøndalen 3-2 (1-0)

KIL-fansen hadde gått sammen og besluttet å flytte supporterfeltet fra felt J på hovedtribunen til solskinnet og ståtribunen bak mål. Og det var lett å merke, tidlig.

Allerede fra kampstart var gjengen mange, og kledd i rødt med drakter og flagg, lot de høre fra seg.

Men det var imidlertid i motsatt ende jubelen skulle komme først. Joel Nilsson fyrte av kampens to første skudd, i det femte og det tolvte minutt, før også Noa Williams ville være med på leken etter 20 minutter.

Han dro seg innover i banen, og bare en god redning hindret svensken nettsus. Men på det påfølgende hjørnesparket skulle det skje.

(Artikkelen fortsetter under):

Lucas Ravn-Haren svingte corneren inn foran mål, og på bakre dukket etter hvert kaptein Adem Güven opp. Kapteinen har i en årrekke vist at han ikke trenger mange sjanser for å score, og akkurat det skjedde igjen.

Mjøndalen hadde også litt ball, men et tålmodig KIL-lag holdt bra unna, og Ravn-Haren kom til den neste store sjansen. Etter et innlegg fra venstre kom han seg løs, men avslutningen under press fra straffemerket havnet utenfor mål.

KIL ønsket mer intensitet i presset og spillet, og gjorde et bytte i pausen. Men det var Mjøndalen, som også var farlig frempå ved noen anledninger i den første økta, som fikk best start på den andre omgangen.

Bortelaget kom seg til noen cornere, og der er de tunge. Utligningen satt noen minutter etter sidebyttet.

Men KIL slo tilbake raskt. Eric Taylor, som av en jury ble kåret til banens bestemann, avanserte fint og fant Joel Nilsson på venstresiden. Han la inn foran mål, der Ravn-Haren ventet. Dansken fant nettmaskene og kunne feire med fansen bak mål.

Så var det nesten utrolig at det ikke var 3-1 like etterpå. Güven fikk ballen forbi keeper, men med en hånd i siste liten fikk han stoppet den rett før den trillet over streken.

3-1 skulle komme likevel, da Noa Williams stjal ballen fra en forsvarer, var sikker alene med keeper og feiret med supporterne han også.

Mjøndalen slo tilbake med en redusering like etter, og det ble noen spennende sluttminutter, men KIL red det hele i land og satte tre nye poeng inn på kontoen.