KIL-seier i generalprøven

Laget holdt nullen bakover og Adem Güven puttet kula i nettet. Dermed går KIL til seriestart med seier i siste test.

KIL - Mjøndalen 1-0 (0-0)

Om en drøy uke starter OBOS-ligaen, når Ranheim gjester Gjemselund mandag 1. april. I siste test før alvoret tar til, var det Mjøndalen som var på besøk på Gjemselund.

SESONGKORT: Her kan du sikre deg din plass kommende sesong!

KIL stilte uten Lars Christian Krogh Gerson (landslagsoppdrag), Mathias Gjerstrøm og Lucas Ravn-Haren (spart) og Joacim Holtan (opptrening etter operasjon).

Likevel var hjemmelaget det førende laget ute på matta.

Kampens første mulighet gikk til Mjøndalen, da de etter få minutter kom til skudd og ballen gikk i stolpen fra skrå vinkel.

Så tok KIL mer tak i ballen, og selv om ikke alt satt slik de rødkledde ønsket til enhver tid, så man tidvis prov på kombinasjonsspillet og relasjonene laget har jobbet med på trening gjennom vinteren.

Etter elleve minutter ropte enkelte på straffe da Vegard Leikvoll Moberg gikk i bakken i duell med keeper, men deres bønner ble ikke hørt.

I en litt sjansefattig og tett førsteomgang, kom Mjøndalen til en stor mulighet til, mens det var nære på før Martin Vinjor kom på ballen etter at spissmakker Moberg stjal den og spilte på tvers.

Etter sidebyttet tok August Strömberg seg fint av en mulighet til bortelaget, før Jesper Grundt var nær å gi KIL ledelsen en liten stund etterpå. Han dro seg fri fra sin oppasser og avsluttet like utenfor med venstrefoten.

Utover i omgangen så et KIL-lag i sine flotte nye drakter ut til å ha mer krefter å spille på enn sine motstandere, og det ble stadig mer spill mot det ene målet.

Etter et fint angrep la Moberg igjen ballen til Grundt som fikk den i nettet, men flagget var oppe for offside på den høyreiste bergenseren.

På et par påfølgende cornere kom Noa Williams og så Eric Taylor til skudd, men ingen av dem fant veien til nettmaskene.

Inn fra benken kom Adem Güven et kvarters tid før slutt, og trenerteamet valgte også å flytte midtstopper Fredrik Holmé frem i jakten på seiersmålet.

Det ga uttelling, og etter litt klabb og litt babb var det selvfølgelig Güven som dukket opp på rett sted til rett tid og sendte ballen i nettet og fikset 1-0.

KIL holdt nullen, malte sine gjester litt i senk og sørget for seier i generalprøven.