KIL-toget ruller videre: Slo tilbake og vant mot Bryne

Stemningen var laber da Bryne utlignet på straffe mot slutten av kampen, men KIL-gutta ville ha tre nye poeng.

Annonse:

KIL - Bryne 2-1 (1-0)

KIL festet et jerngrep på kampen tidlig, og uttellingen kom på et fantastisk angrep etter kvarteret. Det som startet med et innkast midt på egen halvdel på høyresiden, endte etter hvert opp i scoring av en brennhet Martin Tangen Vinjor.

Han var først involvert om lag ti meter inne på egen halvdel, før han spilte ballen videre og fortsatte løpet sitt. I mellomtiden hadde KIL kombinert seg helt frem til Martin Hoel Andersen som vakkert stakk gjennom Ludvig Langrekken.

Dessverre for Langrekken, som fikk sin første start for året, vartet målvakten opp med en strålende redning, men på returen kom Vinjor stormende og på den andre berøringen fant han nettmaskene til ledelse med venstrefoten.

Se også: Brennhete Vinjor scoret igjen: - Vi viste karakter

Bryne hadde et par halvfarlige skudd som ble blokkert til cornere, men ellers handlet det aller meste om hjemmelaget. KIL hadde ballen mye, og leverte mye pent spill, uten helt å skape de helt store farlighetene.

Det kunne riktignok blitt dobling senere i omgangen da Adem Güven fikk avsluttet i kjølvannet av et langt innkast, men en god redning hindret jubel på kapteinen.

Regnet tiltok i styrke idet den andre omgangen startet, og KIL maktet ikke å opprettholde det samme grepet på kampen som i den første. Den første halvdelen på økt nummer to var mer jevn.

Bryne spiste seg stadig mer inn i kampen, og Gjemselund-publikumet holdt pusten da tidligere KIL-spiller Christian Røer plutselig kom ganske fri foran August Strömberg og ladet for skudd. En strålende blokkering av Kristian Jahr avverget til corner.

Se også: Lettet KIL-trener: - Det er moral, kampvilje og kjekt å lede gutta

Med om lag ti minutter igjen på uret pekte kveldens dommer på straffemerket for det han mente var en hands på en KIL-spiller etter litt klabb og babb inne i boksen. Sigurd Grønli omsatte den i utligning.

KIL la om formasjonen, omstilte og jaktet ny scoring. Det var bare en strålende involvering fra en Bryne-spiller som fikset corner på bakre stolpe som hindret den å komme litt tidligere, men på det påfølgende hjørnesparket fikk KIL i stedet litt hjelp.

Harald Holtet hælflikket ballen videre, og den så ut til å gå via en grønnkledd Bryne-spiller og inn i nettmaskene.

Se også: Krever scoring etter "Zlatan-flikk": - Den logger jeg i dagboka

Bryne forsøkte seg med en sluttspurt, og kom seg til en stor sjanse på overtid, men i veien sto August Strömberg og nektet dem ny scoring. 

Dermed kapret KIL tre nye særdeles velsmakende poeng. 

Mål: 1-0 Martin Tangen Vinjor (15.), 1-1 (81., straffe), 2-1 Selvmål (88.) (Harald Holter mener den er hans).

Tilskuere: 1272.

Slik stilte KIL: August Strömberg - Kevin Egell-Johnsen (Daniel Lysgård fra 84.), Kristian Jahr, Victor Grodås (Fredrik Holmé fra 54.), Martin Sjølstad - Martin Tangen Vinjor, Harald Holter, Mathias Gjerstrøm, Martin Hoel Andersen (Per-Magnus Steiring fra 83.) - Ludvig Langrekken (Mathias Bringaker fra 54.), Adem Güven (k) (Jesper Grundt fra 70.).

Innbyttere: Mats Lindegaard, Per-Magnus Steiring, Daniel Lysgård, Fredrik Holmé, Tobias Bjørnebye, Jesper Grundt, Sander Marthinussen, Mathias Bringaker, Nikolai Ronaldo Bull Jørgensen.

Se høydepunkter her:


Annonse fra Obos-ligaen: