KIL ute i kulda - sesongen er over

Vi ga alt vi hadde, men det var ikke nok. Nå er det tungt, tomt og smertefullt.

KIL - Kristiansund 2-4 (0-1)

Tross om lag 15 bitende kuldegrader på Gjemselund, var det bra trøkk og stemning på tribunen. At supporterne våre sto igjen og sang i nederlagets time, varmet.

Kampen åpnet friskt i sprengkulda, og gjestene kom seg til den første muligheten. Den tok August Strömberg seg fint av, før KIL gikk i angrep. Mats Haakenstad skjøt og målvakten leverte en god redning som hindret scoring. De to mulighetene kom i henholdsvis det andre og tredje spilleminutt.

KIL fortsatte å angripe og skaffet noen cornere. Men så ble det likevel en marerittåpning sett med hjemmelagets øyne.

I det syvende spilleminutt satt ballen i nettet bak Strömberg, og KIL måtte jage.

Hjemmelaget gikk rett i angrep etter avspark og skapte to halvsjanser. Martin Vinjors forsøk ble blokkert, før Eric Taylor avsluttet utenfor på volley.

Etter en drøy halvtime kom Haakenstad til nok en mulighet, men headingen gikk rett på keeper.

Taylor ble igjen i garderoben i pausen, og inn for ham kom Jesper Grundt. KIL tok avspark med en tydelig plan om å utligne. Det tok ikke lang tid før den satt i garnet.

Victor Grodås gjorde et godt forarbeid på venstresiden, og innlegget fant Martin Hellan som dunket inn 1-1-målet to minutter etter sidebyttet.

KIL førte an nå, men så kom det en skjebnesvanger feil i bakre rekker. Et enkelt tilbakespill traff en medspiller, og havnet i stedet i føttene på KBKs toppscorer. Alene med Strömberg gjorde han ingen feil. KIL var bakpå igjen.

Hjemmelaget nektet å gi opp, og trykket bra på i perioden etter. Rundt timen spilt kom Vinjor til en ålreit mulighet, men vinkelen ble for spiss og keeper avverget.

Og i det KIL flyttet stadig flere folk frem i jakten på en ny utligning, smalt i stedet gjestene inn nok en scoring på et lavt skudd fra distanse.

KIL gjorde et trippelbytte, og Vegard Moberg markerte seg nesten umiddelbart. Etter en stuss fra Fredrik Holmé headet han i stolpen og ut. En ekstremt stor mulighet, der ballen ikke spratt riktig vei.

Med syv minutter igjen av ordinær satset KIL alt på corner, og flyttet frem det meste. KBK kontret og plutselig var de gjennom og satte inn dagens fjerde.

Allerede minuttet etterpå utlignet Martin Hoel Andersen på Daniel Lysgårds innlegg, men oppoverbakken ble for bratt.

I sluttminuttene banket KIL innlegg på innlegg inn i boksen, men det ville seg ikke.

Vi ga alt vi hadde, men det var ikke nok.

Sesongen 2023 er over.

Mål: 0-1 (7.), 1-1 Martin Hellan (48.), 1-2 (54.), 1-3 (72.), 1-4 (84.), 2-4 Martin Hoel Andersen (85.).

Slik stilte KIL: August Strömberg - Martin Hellan, Fredrik Holmé, Lars Christian Krogh Gerson, Victor Grodås, Mats Haakenstad (Moberg fra 79.) - Harald Holter (Hoel fra 79.), Eric Taylor (Grundt fra 46.) - Ludvig Langrekken (Holtan fra 68.), Martin Tangen Vinjor (Lysgård fra 79.), Adem Güven (k.).

Innbyttere: Andreas Smedplass, Daniel Lysgård, Kristian Jahr, Jesper Grundt, Vegard Leikvoll Moberg, Martin Hoel Andersen, Mikael Harbosen Haga, Elias Myrlid, Joacim Holtan.