Kjempestemning på golfbanen: – Dagen var fantastisk

KIL Toppfotballs Golf Invitational 2022 ble en kjempesuksess.

Annonse:

Onsdag 8. juni ble den årlige turneringen avholdt i vakre omgivelser hos Kongsvinger Golfklubb. 

Hele 52 spillere deltok i sammenkomsten for sponsorer, samarbeidspartnere, representanter fra KIL Toppfotball og venner av klubben. 

Se stort bildegalleri nederst i artikkelen!

En av de som var med å kaste glans over turneringen, var OL-vinner Johannes Thingnes Bø. 

– Det var moro som alltid å møte folk her, både sponsorer og de inviterte. Jeg har hatt en strålende dag på golfbanen, selv om suksessen resultatmessig uteble. Det har vært en fin dag med vekslende vær, og over snittet godt gjennomført og humør på hele gjengen, sier en strålende fornøyd Thingnes Bø til kil.no etter endt runde. 

Men det spørs om han ikke er bittelitt mer treffsikker med børsa enn golfkølla. I hvert fall foreløpig.

– Det ble ikke blink hver gang?

– Nei, det ble det ikke. Jeg spilte til par på ett hull, og som du også så, så spilte jeg egentlig mer på de andre banene. Det gikk sikksakk frem til hullet, sier han med et stort smil. 

Det kule med golfen

Skiskytteren spilte med et handicap på 54. 

– Vi får se om jeg tør å spille meg opp eller ikke, men det var 54 i dag. Alle som begynner med golf, begynner på det, og jeg er helt nybegynner. Men det er gøy likevel, og ett godt slag veier opp for de ti andre. 

– Jeg er veldig fornøyd med dagen. Et fint avbrekk fra treningshverdagen. Jeg gleder meg allerede til neste år, smiler han.

Daglig leder i Kongsvinger Golfklubb, Daniel Larsson, koste seg også på runden. Han høstet fortjent applaus fra de andre spillerne på banketten på Gjemselund på kveldstid. 

– Dagen var kjempefin. Det var spådd møkkavær med 13 millimeter, men heldigvis hadde vi litt flyt, så det ble ikke så mye regn. Det var veldig ålreit, mange deltagere og kjempegod stemning. Et utrolig bra opplegg. 

Selv om det var et ujevnt felt som slo ut på den fantastiske banen i nitiden onsdag morgen, var Larsson imponert av spillerne. 

– Det er opp og ned, og slik skal det være. Det er ujevnt, men også jevnt. Alle kan gjøre feil, men alle kan også gjøre det bra. Det er det som er det kule med golfen, det er såpass ustabilt. Uansett nivå så kan alle spille jevnt, og det er kult. Som alltid var dette et utrolig bra opplegg, fastslår han.

– Er det gøy å være med som sponsor?

– Det er kjempegøy. Vi er positive og er gjerne med videre, så det er bare å si fra. 

Treg KIL-sjef

En av snakkisene fra turneringen, var den ene gjengen som kom inn til klubbhuset etter at de fleste hadde fått seg både en kaffekopp, forfriskninger og et par pølser i magen. 

– KILs daglige leder Espen Nystuen brukte over syv timer på runden. Har du som golfsjef noen kommentar til det?

– Det er klart at det er jo over snittet. På 18 hull er snittet 4 timer og 40 minutter. Espen får ta turen oftere til Liermoen, så kanskje vi kan få det ned til seks timer neste år, sier Larsson og bryter ut i latter. 

Det ble delt ut en rekke premier til spillerne, men den gjeveste av dem alle gikk til Jan Øiungen. Han var i storslag fra start til mål.

– Dagen var fantastisk. Jeg var redd regnet skulle ødelegge dagen, men det gjorde det ikke, selv om det kom litt på slutten. Jeg fikk en forrykende start på slagene. Det sprakk litt mot slutten, men det holdt heldigvis inn til seier, sier han til kil.no etter å ha mottatt det synlige beviset av markedssjef Rune Lundgren. 

– Hadde du trodd at du skulle vinne i dag?

– Nei, nei, ikke i nærheten, sier han og ler. 

Grøntkort på loddtrekning

Øiungen anslår at dette var den 17. gangen han spilte golf på 21 år. At han startet var ganske tilfeldig, men det er en fin historie. 

– Jeg spilte for Vinger Fotball, og en gang hadde vi en utlodning på grøntkort. Det var kona som vant kortet, men jeg fikk det av henne. Så da måtte jeg jo bare prøve å spille litt. 

– Vi ser deg neste år også, vi?

– Garantert! Hvis jeg blir bedt, da, sier han og gliser. 

Topp 10:

1.) Jan Øiungen, 48

2.) Amund Lier-Hansen, 46

3.) Fredrik Holth, 45

4.) Pål Sønsteli, 44

5.) Jonas Krabseth, 42

6.) Lars-Ola Hoel, 42

7.) Andreas Snare Bakke, 41

8.) Bjørn Olav Bakken, 41

9.) Alf Johansen, 40

10.) Johan Wennberg, 38

Annonse fra Obos-ligaen: