- Kjenner at vi er i slag

Hans-Erik Eriksen er optimist foran helgens bortekamp mot Ranheim.

Annonse:

Forrige helg var det frihelg i OBOS-ligaen og i den forbindelse skilte KIL-gutta lag noen dager.

Men nån har gutta vært samlet på Gjemselund og gjennomført gode økter i en snau uke. 

- Perioden med Jerv og Åsane - to tette kamper som vi vinner - ga oss selvtillit. Vi trengte naturlig nok det etter en tung stat på høstsesongen, sier Hans-Erik Eriksen.

Og fortsetter: 

- Vi gjør en god prestasjon mot Bodø/Glimt, men med negativt utfall. Den ga oss fortsatt bekreftelse på at vi er solide om dagen og at vi har kampklare spillere. 

- Vi vet hva vi møter

Ranheim på bortebane er KILs neste motstander.

- Å møte Ranheim er vanskelig. Vi har forberedt oss godt og trent bra. Vi er optimister foran kampen, for vi kjenner at vi er i slag og at vi har en god drive i det vi gjør, mener treneren. 

- Å møte Ranheim er vanskelig, sier Eriksen
- Å møte Ranheim er vanskelig, sier Eriksen

Helgens motstander har gjort det godt i år og ligger foreløpig på en 4. plass på tabellen. 

- De har vist seg å være vanskelig å slå i år. De har hatt gode resultater til nå. Det er ikke så mye nytt. De snakker trøndersk og spiller trøndersk. Vi vet godt hva vi møter, så handler det om å stå imot kontringsstyrken og den variasjonen de har i presset, som kommer til å gi oss utfordringer. Men det er ikke noe i den kampen som vi ikke har mulighet til å håndtere, mener Eriksen bestemt. 

Hovedtreneren forteller også om en sterk konkurranse om plassene i startelleveren. 

- Sterk konkurranse om plassene

- Det er sterk konkurranse om plassene. Vurderingen ligger i å gi folk fornyet tillit fordi de har prestert godt, samt belønne de som står på hver dag for å kjempe seg inn i en startellever. Vi har gode treninger og mye av det handler om at spillere vet at de er inne, men kjenner pusten i nakken, samtidig kjenner de utenfor laget at det ikke er langt opp. Den dynamikken kan bli mye verdt utover høsten, sier Eriksen.

Martin Tangen Vinjor er denne uken med på samling med G18-landslaget og den unge midtbanespilleren er ikke tilbake før søndag.

Wennberg og Røyrane trolig ute

Det lukter også at Johan Wennberg Ørjan Røyrane er ute til helgens kamp. Begge sliter med bakside lår. 

- Dessverre ser det ut til at begge er ute, sukker Eriksen.

Og legger til: 

- Johan har kjørt på litt ekstra for å komme seg inn i tropp og lag igjen. Det får han litt svi for nå, dessverre. Det er gledelig at spillere som ikke er i laget akkurat nå fighter og trener ekstra. Johan vil inn igjen og viser stor vilje i det, så skaden kommer veldig ubeleilig.

IMG_7721
Johan Wennberg sliter dessverre med en skade på bakside lår.

Eriksen skryter av jobben den svenske midtbanespilleren har lagt ned. 

- Johan har stått på veldig godt og ønsker seg virkelig tilbake. Det er verdifullt for hele laget og konkurransesituasjonen. 

Niklas Castro er i form om dagen.
Niklas Castro er i form om dagen.

- De må være sultne

KILs mest offensive spillere har virkelig vært on fire både mot Jerv og Åsane. KIL-treneren håper guttene fortsetter å være sultne. 

- De må være sultne. De må lukte hvor ballen detter ned og viljen til å skaffe klubben tre poeng må være total hele tiden. De har fått bedre service fra folk bak i banen også. De må jobbe beinhardt for å komme inn i flyten og bli der. De er gode nå og det blir viktig å holde det gående, avslutter Hans-Erik Eriksen.

KIL reiser oppover til Trondheim med fly søndag.  

Annonse fra Obos-ligaen: