Klar for generalprøven

I morgen kommer Kjelsås til Gjemselund for KILs generalprøve. Nå ønsker Johan Wennberg seg et knepp opp prestasjonsmessig.

Annonse:

Johan Wennberg ble en del av klubbens hovedtrenerteam i midten av januar, og etter tre gjennomførte treningskamper (mot Eidsvold Turn, Skeid og Raufoss) sitter han og resten av KILs trenerteam med flere svar - samt noen spørsmål - i forkant av seriepremieren neste søndag. 

- Vi har fått gode svar på veldig mye. Hva er vi bra på, og hva er det vi gjøre noe med fram til seriestart. Det er tydelig at vi har hatt en jevn stigning i prestasjonene de siste ukene. Nå sist mot Raufoss var vi gode med ball, samtidig som vi skapte flere gode målsjanser. Det var en positiv opplevelse sånn sett, og et godt steg i riktig retning, kunne den blide svensken fortelle etter lørdagsøkta på Gjemselund. 

Søndag kl. 16.00 spilles generalprøven mot Oslo-laget Kjelsås, og Wennberg er tydelig på at den stigningen man har opplevd prestasjonsmessig i de første treningskampene skal fortsette i morgen. 

- Helt klart. Vi må skru til enda et hakk nå. En god opplevelse og en god prestasjon mot Kjelsås blir viktig. Vi tar ikke lett på noe motstand, og vi møter et godt fotballag. Det er et klassisk 4-4-2-lag med et godt grunnspill. Samtidig er det flere gode fotballspillere i klubben som har spilt sammen over lengre tid. Kjelsås er en god motstander for oss i generalprøven. 

- Viktig for selvtilliten

Den 30 år gamle svensken med nærmere 70 KIL-kamper på CVen forteller også at morgendagens generalprøve er noe litt mer enn en vanlig treningskamp. 

- Jeg mener det er viktig for selvtilliten å sitte igjen med en god opplevelse i generalprøven. Gjør man det så er det forhåpentlig noe man kan ta med seg inn i sesongstarten. 

Og for å sørge for at man sitter igjen med selvtillit etter morgendagens kamp har Wennberg og resten av hovedtrenerteamet en klar tanke på hva som skal skje etter første spark på ballen. 

-  Vi skal ta grep om kampen helt fra start. Nå ønsker vi å skru til litt ekstra, og skal ut med aggressivitet og overskudd. Vi vet vi har masse kvalitet i laget, og vi vet hvor gode vi kan være. Nå er håpet at vi får ut det nivået i kamp, fortsetter Wennberg. 

Og KILs assistenttrener trekker fram spesielt en ting man vil se mot Kjelsås søndag ettermiddag. 

- I treningskampene så langt har vi skapt OK med målsjanser, men vi har produsert for lite mål. Ønsket er selvfølgelig at vi kan være mer kliniske foran mål. 

Skryter av samarbeidet 

Assistent og toppspillerutvikler Wennberg trekker også fram den positive progresjonen trenerteamet har hatt så langt i 2021. 

-  Fotball er i hodene våre hele veien. Vi utfordrer og utfyller hverandre bra. Det  gjelder å være åpne med hverandre. Vi tenker mye likt og har en bra felles forståelse på hva vi ønsker. Samarbeidet har fungert svært godt, og vi merker også at treningskampene de siste ukene har gitt oss noe ekstra. Det krever mer av oss, og ting planlegges jo alltid inn mot neste match. De ukene har gitt oss sunn læring, og svarene vi sitter igjen med mener jeg er veldig gode. 

Avspark mot Kjelsås er kl. 16.00 på Gjemselund, og billetter sikrer du deg her.

Kampen sendes også direkte på mittkongsvinger.no.

Annonse fra Obos-ligaen: