- Klubben i hjertet mitt

Kongsvingergutten Markus Nygård har signert på en 1-årsavtale med KIL. - Det er en drøm som går i oppfyllelse.

Annonse:

Han har slitt ut mange par med fotballsko på løkkene rundt omkring i Kongsvinger - og ikke minst på Gjemselund. Nå har han signert sin første proffkontrakt med KIL.

- Det kjennes veldig bra. Dette er noe jeg har jobbet for helt siden jeg begynte med fotball, forteller en smørblid Markus Nygård etter å ha signert på sin første proffkontrakt med KIL.

- Jeg har spilt i KIL hele livet, så det er en drøm som går i oppfyllelse må jeg innrømme, fortsetter han.

Så det var ingen vanskelig avgjørelse?

- Det var en veldig enkel avgjørelse. Det var kontrakt med KIL jeg hadde mest lyst på, så det tok ikke lang tid før jeg bestemte meg. 

Midtstopperen som har vokst opp i KIL-systemet har trent fast med klubbens førstelag den siste tiden, og har vist nok til at klubben ga unggutten et tilbud om kontrakt.

- Hurtigheten er nok min fremste styrke, også jobber jeg hardt for å forbedre meg på andre områder. Jeg ønsker å være god i duellspillet, men også være en spillende stopper som kan sette opp spill. 

Ga mersmak

Debuten for KILs A-lag kom i fjorårets siste serierunde hjemme mot Ull/Kisa. En kamp som endte med en 3-0-seier til KIL, i det som ble en positiv avslutning på et frustrerende år. 

- Det var utrolig moro å få debuten. Hele fjoråret sørget jo for at jeg ikke fikk spilt noen kamper for KIL 2, så det var godt bare å få spilt en fotballkamp igjen, forteller KIL-gutten videre.

Og Nygård legger ikke skjul på at de minuttene han fikk ute i flomlyset på Gjemselund ga mersmak:

- Debuten sørget jo for at jeg fikk litt tro på at det var mulig å kjempe seg fram til kontrakt. Nå fikk jeg jo tilbudet, og det er jeg veldig fornøyd med.

_DSC0861
Ekte KIL-gutt: Markus Nygård fikk noen minutt hjemme mot Ull/Kisa i fjorårets siste serierunde. Nå har Kongsvingergutten signert proffkontrakt.

Og med en målsetning oppnådd så er det nye ambisjoner på agendaen for Kongsvingergutten:

- Jeg skal ta nye steg. Jeg ser at det er en vei å gå for å kjempe seg inn i laget, men det er jo selvfølgelig det som er målet. Det er et proft miljø i KIL som jeg trives godt med. Man får ha fullt fokus på fotballen og det legger godt til rette for sunn utvikling. 

Vokst opp på Gjemselund

Nygård, som fyller 20 år 15. mars, er tydelig på at oppveksten i KIL har lagt godt til rette for at han har tatt de stegene som kreves for å kjempe seg til proffkontrakt med laget fra hjembyen.

- Det er mange unge som har tatt steg gjennom KIL-systemet, og man blir godt tatt vare på. For min del ble det også noen år på NTG der jeg fikk kombinert skole og fotball på en god måte. Man får god oppfølgingen både på skole og i klubb, og det fungerte godt for meg. 

IMG_2328
HEL VED: Som livslang KIL-supporter og Kongsvingergutt vet Markus hva klubbens slagord handler om.

Og det har fungert såpass godt at proffkontrakt ble til slutt realiteten for den vaskeekte KIL-gutten. 

- Det har blitt mange timer på Gjemselund. KIL har vært klubben i hjertet mitt hele livet, og jeg husker jo blant annet opprykket i 2009 godt, og ikke minst cupfinalen på Ullevål. Da er det ekstra stort å få være en del av førstelaget fremover. Det er en mulighet jeg skal ta så godt vare på som bare mulig. 

Gleder seg til seriestart

Nygård er også klar på at seriestart nesten ikke kan komme raskt nok. 

- Det er mange unge og sultne gutter her. Det er god kjemi i laget, og vi virker å være veldig påskrudd om dagen. Nå hadde det vært deilig å fått noen ordentlige treningskamper snart, men vi får være tålmodige og da tror jeg vi skal være godt forberedt til seriestart. Jeg gleder meg skikkelig, avslutter Nygård. 

- Ordentlig lokal gutt

Espen Nystuen er selvfølgelig fornøyd med å få på plass nok en lokal spiller inn i troppen for den kommende sesongen.

- Markus har gått hele veien gjennom utviklingsavdelingen i KIL. Han er en veldig fin gutt som er seriøs. Vi velger nå å gi han et 1-årskontrakt  for å han litt av fjoråret tilbake. Da ble det lite kamper og et veldig amputert år for Markus, og det er selvfølgelig kjedelig for en av de som over en god periode har vært lengst fremme, forteller Nystuen.

Og Nystuen forteller at det blir interessant å se hva den lokale unggutten kan vise den kommende tiden.

- Hans fremste styrke er uten tvil hurtigheten hans, og det blir spennende å se hva en ordentlig lokal gutt som Markus vil gjøre ut av muligheten han nå får, avslutter Nystuen.

 

Annonse fra Obos-ligaen: