Krystallklar Nordlie: - Helt feil å tenke at det er avgjort

Tom Nordlie har trent både KIL og Sandefjord tidligere. Han har selv fått erfare på kroppen at i kvalik, der kan absolutt alt skje.

Annonse:

- Det er jo bare å referere til dommedag på Åråsen, sier Tom Nordlie til kil.no.

For som LSK-trener opplevde han å lede med fire mål med et kvarter igjen av den andre playoff-finalen mot Start. Så tryllet Martin Ramsland frem tre scoringer på syv-åtte minutter og plutselig var det sørlendingene som skulle spille i Eliteserien likevel.

- Vi så hva som skjedde med Jerv – Brann i fjor. Vi så hva som skjedde i LSK – Start. Internasjonalt har du eksempler som Liverpool og Barcelona. I 2006 ledet jeg Viking i åtte kamper, og vi måtte vinne med fire-fem-seks mål i siste serierunde. Så endte vi med å vinne 5-0 mot Brann etter å ha blitt rundspilt de første 20 minuttene. Alt kan skje, sier Nordlie.

Han hadde tippet et langt jevnere resultat mellom Sandefjord og KIL på forhånd, og mener også at kampen var atskillig mer jevn enn sluttresultatet 4-0 tilsier.

- KIL var uheldige som fikk mål imot med en gang. Det var litt synd, for de kunne sannsynligvis trengt det første kvarteret til å venne seg til gress, høyere tempo og roe nervene. Så bar nok også laget litt preg av at kanskje fem spillere som ville vært i startoppstillingen manglet. I situasjonene i boksene der målene scores var det klasseforskjell i den kampen. Men det var forholdsvis jevnt spillemessig, og Sandefjord var effektive.

Returoppgjøret spilles på Gjemselund lørdag klokken 16:00.

- Ingen andre tror på det nå, og de skal jobbe hardt i Sandefjord for å beholde motivasjonen. KIL må angripe og tørre å gå for det, men samtidig ikke være romantiske og tømme seg helt bakover.

Nordlie mener i motsetning til en del andre at KIL ikke bare kan angripe ukritisk fra start.

- De må gamble litt mer enn ellers, og tørre å angripe litt mer enn ellers. Men samtidig må de være kjempedyktige på å unngå kontringer imot. De må avslutte angrepene sine, de må vinne igjen ballen etter at de har mistet den og de tingene der.

Og som både Eirik Mæland og Harald Holter påpekte etter kampslutt, har det skjedd undere før og ingen i KIL-leiren har gitt opp.

- Får KIL en eller to, begynner Sandefjord å tenke. Det er når folk tenker konsekvenser i stedet for arbeidsoppgaver, at det går galt. Da kan folk som har dominert kampen plutselig begynne å se ut som Vigelandstatuer som er fryst fast. Et lag som Sandefjord, som før denne kampen ikke hadde vunnet på mange måneder, kan fort bli nervøse, sier Nordlie og legger til:

- De må ikke score det første kvarteret, men om de for eksempel leder 1-0 til pause og får en til ikke lenge etter, sniker tankene seg inn. Det er helt feil å tenke at det er avgjort. Mest sannsynlig er det det, men man kan ikke ha den innstillingen. Det tar bare noen tideler å score et mål.

I det som uansett blir Eirik Mælands siste kamp som KIL-trener, åpner portene to timer før. Det blir serveringstelt for voksne og Fanzone for barn og unge fra 14:00.

KIL Toppfotball oppfordrer alle til gi Mæland en verdig avskjed i hans siste kamp, uavhengig av utfall.

Og som Mitt Kongsvinger så fint skriver det torsdag kveld:

«Blir det en festaften med påfølgende opprykk lørdag kveld, så vil det være en kamp for historiebøkene som det vil snakkes om i generasjoner. Tør du ta sjansen på å bli hjemme og ikke å få oppleve mirakelet på Gjemselund?

Aldri før har det passet bedre å synge «Haraball og 5-0 til Vinger»

Vel møtt på Gjemselund!

IMG_0399.JPG
KIL skal vise muskler!

 

Annonse fra Obos-ligaen: